Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лише 1% українців згоден, щоб депутати від проросійських партій добули каденцію – опитування

Середа, 3 січня 2024, 10:06
Лише 1% українців згоден, щоб депутати від проросійських партій добули каденцію – опитування
Фото: Getty Images

Частка громадян, які готові дати проросійським політикам допрацювати до наступних виборів, у порівнянні з 2022 роком, зменшилася з 3% до 1%, свідчать результати соціологічного опитування.

Джерело:  соцопитування фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення Руху Чесно з 8 по 15 грудня 2023 року

Деталі: Згідно з опитуванням, більшість українців налаштовані до проросійських політиків досить негативно.  Достроково позбавити їх депутатських повноважень пропонують 7% громадян, а додати до списку і заборону балотуватися знову — ще 10,5% українців.

Реклама:

За люстрацію і заборону займати посади для представників заборонених партій виступають 14% українців. А от розслідування правоохоронцями діяльності кожного окремо і перевірки на факти державної зради вважають вдалим варіантом 23% громадян.

Майже 38% громадян пропонують не обмежуватись одним чи двома видами санкцій за діяльність, яку вели на території України представники проросійських партій, а застосувати всі вищеперераховані методи притягнення таких депутатів до відповідальності.

Крім того, з 17% до майже 23% зросла частка українців, які виступають за розслідування правоохоронцями діяльності кожного політика окремо щодо перевірки стосовно державної зради.

ВІДЕО ДНЯ
 
Інфографіка: Рух Чесно

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: