Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка Британії: Росіяни змінили підхід до планування далекобійних ударів по Україні

Середа, 3 січня 2024, 12:28
Розвідка Британії: Росіяни змінили підхід до планування далекобійних ударів по Україні
Фото: Getty Images

У Міноборони Британії вважають, що Росія, принаймні тимчасово, змінила підхід до нанесення ударів по Україні з далекої відстані, більше націлившись на оборонні потужності, а не на енергетичну інфраструктуру України.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Британії 3 січня

Деталі: Британські аналітики констатували, що з 29 грудня 2023 року Росія збільшила інтенсивність своїх далекобійних ударів по Україні. Її війська задіяли значну частину запасів крилатих та балістичних ракет повітряного базування, накопичених останніми місяцями.

Реклама:

Нещодавні удари, найімовірніше, були спрямовані насамперед на оборонну промисловість України, вважають британські розвідники.

Це контрастує з великими атаками минулої зими, під час яких пріоритет віддавався енергетичній інфраструктурі України.

Здавалося, що Росія збирається відновити цю кампанію, завдавши удару по енергетичних об’єктах на початку грудня 2023 року. Однак нові російські операції свідчать про принаймні тимчасову зміну підходу до використання Росією ударів на великій відстані.

ВІДЕО ДНЯ

Ті, хто планують російські операції, майже напевно визнають все більшу важливість відповідних оборонних промислових потужностей, оскільки вони готуються до тривалої війни, констатували у британському Міноборони.

Що було раніше:

  • Президент Володимир Зеленський у розмові рем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком повідомив, що протягом останніх п’яти днів ворог випустив по території України щонайменше 500 ракет та ударних дронів.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після масованої ракетної атаки РФ 2 січня чекає на реакцію та рішучі заходи західних країн.
  • Голова Європейської ради Шарль Мішель вважає, що останній масований обстріл України з боку Росії свідчить про незацікавленість Москви у будь-яких мирних переговорах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: