Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аргентина закликала Велику Британію до переговорів щодо Фолклендських островів

Середа, 3 січня 2024, 23:52
Аргентина закликала Велику Британію до переговорів щодо Фолклендських островів
Фолклендські острови. Фото з сайту МЗС Аргентини

В аргентинському уряді стверджують, що мають право суверенітету над територією Фолклендських (Мальвінських) островів і заявили, що Велика Британія "незаконно окупувала" архіпелаг.

Джерело: заява аргентинського Міністерства закордонних справ

Деталі: Дипломати зазначили, що Генасамблея ООН визнала острови спірною територією і закликала уряди Аргентини й Великої Британії до перемовин.

Реклама:

За даними аргентинського МЗС, низка регіональних і міжнародних організацій "висловилися за права Аргентини на суверенітет у питанні Мальвінських островів".

Дослівно: "Уряд Аргентини знову висловлює свою готовність відновити двосторонні переговори для пошуку вирішення цієї суперечки щодо суверенітету згідно з положеннями відповідних резолюцій Генасамблеї.

У цьому контексті уряд Аргентини бажає підтримувати зрілі відносини зі Сполученим Королівством, що передбачає предметний і конструктивний діалог з усіх питань, що становлять спільний інтерес, з метою створення атмосфери довіри, сприятливої для відновлення переговорів".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: У Британії на заяву поки не реагували. Президент Аргентини Хавʼєр Мілей під час передвиборчої кампанії заявляв про намір повернути острови.

Передісторія: 

  • В МЗС Аргентини нагадали, що 3 січня 1833 року Сполучене Королівство "силою окупувало" Мальвінські острови - територію, над якою Аргентина здійснювала свої права суверенітету з перших днів своєї незалежності, успадкувавши володіння Іспанії в Південній Америці. 
  • У 1982 році Аргентина окупувала Фолклендські (Мальвінські) острови. Однак тодішня голова уряду Сполученого Королівства Маргарет Тетчер вирішила не здаватися й відрядила до берегів Фолклендських островів військово-морські сили Великої Британії. За 74 дні конфлікт завершився перемогою Британії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: