Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мобільна ППО має боєприпаси для "ще кількох потужних атак" – командувач Наєв

Четвер, 4 січня 2024, 15:40
Мобільна ППО має боєприпаси для ще кількох потужних атак – командувач Наєв

Мобільна протиповітряна оборона має боєприпаси, щоб витримати ще кілька потужних атак Москви, а потім їй знадобиться більше західної допомоги.

Джерело: командувач об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в інтерв'ю AFP

Пряма мова Наєва: "Поточна ситуація з переносними зенітно-ракетними комплексами для мобільних груп протиповітряної оборони така, що є достатньо боєприпасів, щоб витримати кілька наступних потужних атак".

Реклама:

Деталі: Водночас, генерал-лейтенант, який керує мобільними підрозділами ППО в Києві і північному регіоні країни, які озброєні переносними гарматами, розповів, що в середньостроковій і довгостроковій перспективі Україні потрібна допомога західних країн для поповнення запасу ракет.

Цей генерал-лейтенант заявив, що "пріоритетом є більше боєприпасів", оскільки росіяни "дуже хочуть виснажити систему протиповітряної оборони" України.

Водночас, у ЗСУ "хотіли б мати більше ракет для "Патріотів" і самих систем".

ВІДЕО ДНЯ

За словами одного із військових, Росія нещодавно застосувала нову тактику: "Зараз росіяни випускають ракети, які під час польоту випускають сигнальні ракети, як на літаках чи гелікоптерах. Такого раніше ніколи не траплялося, і це є проблемою для "Стінгерів".

Хибні сигнальні ракети набагато гарячіші за вихлоп ракети і можуть обдурити оборонні системи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування