Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп за президентства отримав мінімум $7,8 млн від іноземних організацій – звіт

Четвер, 4 січня 2024, 18:47
Трамп за президентства отримав мінімум $7,8 млн від іноземних організацій – звіт
Дональд Трамп. Фото - Getty Images

Колишній президент США Дональд Трамп отримав щонайменше 7,8 мільйона доларів від іноземних організацій у 20 країнах, що може порушувати конституційну заборону на отримання фінансування від урядів інших держав.

Джерело: звіт демократів Комітету з питань нагляду й підзвітності Палати представників, пише "Європейська правда" з посиланням на The Hill

Деталі: Автори звіту зазначають, що число у 7,8 мільйона доларів іноземного фінансування не є остаточним і було вирахуване на основі даних із судових позовів та фінансової звітності Трампа, яку той роками відмовлявся надавати.

Реклама:

Найбільша частка іноземних коштів — приблизно 5,6 мільйона доларів — надійшла компаніям Трампа з Китаю та була вкладена у три об’єкти нерухомості – готелі у Вашингтоні та Лас-Вегасі, а також Trump Tower у Нью-Йорку.

Серед китайських інвесторів були й пов’язані безпосередньо з урядом КНР посольство Китаю в США та Промислово-комерційний банк Китаю (ICBC) – останній за майже три роки витратив 5,4 мільйона доларів на оренду у Trump Tower.

А китайська приватна компанія CEFC (яка також вела бізнес із сином чинного президента США Хантером Байденом) витратила понад 5 мільйонів доларів на квартиру у Trump Tower через дочірнє підприємство.

ВІДЕО ДНЯ

Серед інших іноземних країн, які вкладали гроші в нерухомість експрезидента США – Саудівська Аравія (понад 615 тисяч доларів) і Катар (понад 460 тисяч доларів). Причому саудівські інвестиції надійшли під час роботи над збройовою угодою зі США на 100 мільярдів доларів, яку підписали у травні 2019 року.

Демократи в Палаті представників, причетні до підготовки звіту, припускають, що викладені факти про отримання Трампом коштів від іноземних урядів можуть свідчити про порушення конституційного припису, який забороняє президенту та іншим урядовцям отримувати прибуток за рахунок своєї посади.

Але республіканці в Комітеті з питань нагляду й підзвітності Палати представників вже встигли розкритикувати звіт, стверджуючи, що він покликаний відволікти увагу від аналогічного розслідування щодо імпічменту Джо Байдена, який начебто теж отримував кошти від іноземних урядів через родичів, передусім сина Хантера.

Водночас це розслідування поки так і не знайшло переконливих доказів, що такі кошти отримував безпосередньо Байден і, до того ж, стосується періоду, коли він був віцепрезидентом США або приватною особою.

Більше про це читайте тут: Зробити Байдена Трампом: чи почнеться новий імпічмент перед виборами у США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
21:44
фотоНа війні в Україні загинули ще двоє грузинських добровольців
21:27
фото"Схеми": Заступник генпрокурора живе у будинку, який куплений в 6 разів дешевше за ринкову ціну
Усі новини...
Реклама: