Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдеп: Мета США – допомогти Україні розбудувати власну військово-промислову базу

П'ятниця, 5 січня 2024, 08:08
Держдеп: Мета США – допомогти Україні розбудувати власну військово-промислову базу
фото Getty Images

США не надаватимуть військову допомогу Україні на рівні 2022-2023 років, адже прагнуть допомогти Києву розбудувати власну військово-промислову базу.

Джерело: речник Державного департаменту Метью Міллер на брифінгу, пише "Європейська правда"

Виправлено: Попередній заголовок новини за 08:08 5 січня звучав так "США допомагатимуть Україні, але не на рівні двох минулих років – Держдеп".

Реклама:

Проте у словах Міллера головне те, що США намагатимуться допомогти Україні розбудувати власну військово-промислову базу, але зараз цього немає. Тому важливо, щоб Конгрес ухвалив додаткове фінансування для Києва.

Пряма мова Міллера: "Ми будемо продовжувати підтримувати Україну... стільки, скільки буде потрібно. Це не означає, що ми продовжуватимемо підтримувати їх на тому ж рівні військового фінансування, що й у 2022 і 2023 роках".

Деталі: За його словами, США не вважають, що в продовженні підтримки на попередньому рівні є потреба, оскільки мета Вашингтона полягає в тому, щоб допомогти Києву стати на власні ноги та розбудувати власну військово-промислову базу так, щоб вона могла самостійно фінансувати, виробляти та закуповувати озброєння.

ВІДЕО ДНЯ

"Але ми ще не на цьому шляху, і саме тому так важливо, щоб Конгрес ухвалив законопроєкт про додаткове фінансування, тому що ми ще не досягли того рівня, коли Україна може захистити себе, спираючись лише на власні сили", – наголосив Міллер.

Що передувало: Раніше у Білому домі заявили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом США.

Раніше президент США Джо Байден, коментуючи масований російський обстріл України в ніч проти п’ятниці, 29 грудня, наголосив на необхідності Конгресу якнайшвидше схвалити додаткову допомогу для Києва.

США 27 грудня оголосили про надання Україні останнього у 2023 році пакета військової допомоги вартістю 250 мільйонів доларів.

Президент США Джо Байден у жовтні звернувся до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але воно застрягло в Сенаті через суперечності між обома партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.

Читайте також: В гості за зброєю і грошима: чи змінив візит Зеленського підтримку України з боку США

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: