Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Білому домі назвали пріоритетну зброю у майбутній допомозі Україні

П'ятниця, 5 січня 2024, 08:36
У Білому домі назвали пріоритетну зброю у майбутній допомозі Україні
Джон Кірбі, фото Bloomberg via Getty Images

У Білому домі назвали посилення протиповітряної оборони України пріоритетом в майбутніх пакетах військової допомоги, яку США готові надавати Києву.

Джерело: координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: За його словами, у переліку озброєнь, на який Білий дім хоче отримати додаткове фінансування від Конгресу, США вважають пріоритетними засоби ППО.

Реклама:

"Протиповітряна оборона була б першою в цьому списку", – зазначив Кірбі.

Він вказав, що найефективнішою відповіддю на жахливе насильство Росії проти українського народу є продовження надання Києву життєво необхідних засобів ППО та інших видів військового обладнання.

"Для цього нам потрібно, щоб Конгрес без зволікань схвалив наш запит на додаткове фінансування для України", – додав представник адміністрації президента США.

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: Раніше у Білому домі заявили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом США.

Перед цим президент США Джо Байден, коментуючи масований російський обстріл України в ніч проти п’ятниці, 29 грудня, наголосив на необхідності Конгресу якнайшвидше схвалити додаткову допомогу для Києва.

США 27 грудня оголосили про надання Україні останнього у 2023 році пакета військової допомоги вартістю 250 мільйонів доларів.

Президент США Джо Байден у жовтні звернувся до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але воно застрягло в Сенаті через суперечності між обома партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.

Читайте також: В гості за зброєю і грошима: чи змінив візит Зеленського підтримку України з боку США

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: