Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через агресію РФ за добу 3 людей загинули, ще 9 дістали поранення

П'ятниця, 5 січня 2024, 09:35
Через агресію РФ за добу 3 людей загинули, ще 9 дістали поранення
Наслідки обстрілу Херсонщини 4 січня, фото прокуратури

Внаслідок російської агресії за добу загинуло щонайменше 3 людей, ще 9 дістали поранення.

Джерело: очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін, Харківської – Олег Синєгубов, Херсонської – Олександр Прокудін, Черкаської – Ігор Табурець, Кіровоградської – Ігор Райкович, Дніпропетровської – Сергій Лисак

Деталі: У Донецькій області 4 січня росіяни вбили 2 жителів: у Катеринівці і Красногорівці. Ще 2 людини дістали поранення.

Реклама:

Крім того, вдалося встановити інформацію щодо 1 людини, яка загинула раніше в Авдіївці, і 1 пораненого у Торецьку.

У Харківській області артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема: Уди Богодухівського району; Вовчанськ, Мала Вовча Чугуївського району; Потихонове, Синьківка, Табаївка, Іванівка, Берестове Куп'янського району. 

О 00:05 в п’ятницю ворог обстріляв м. Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджено приватний будинок. Без потерпілих. 

ВІДЕО ДНЯ

Близько 20:00 та 20:50 у четвер противник здійснив ракетний удар і обстріляв з артилерії та РСЗВ с. Липці Харківського району. Даних про руйнування і постраждалих немає. 

Внаслідок бойових дій у Харківській області знеструмлено 16074  абонентів у 65 населених пунктах Ізюмського, Куп'янського, Богодухівського, Харківського та Чугуївського районів. Відновлення електропостачання триває. 

У Херсонській області противник здійснив 125 обстрілів, випустивши 639 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, авіації та БПЛА, з них - 4 "Shahed". По місту Херсон ворог випустив 31 снаряд.

Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; об'єкти критичної інфраструктури у Херсоні та Херсонському районі; склад гуманітарної допомоги у Бериславському районі.

Через російську агресію 1 людина загинула, ще 7 дістали поранення.

У Черкаській області знищили 5 ворожих "Шахедів". Минулося без потерпілих. У двох випадках маємо пошкодження ліній електропередач унаслідок падіння уламків БпЛА. Наразі без світла 3 населених пункти, ще 2 – частково. Аварійні бригади працюють.

У Кіровоградській області вночі працювала ППО. Без постраждалих.

У Дніпропетровській області збили 6 "Шахедів". Всі – у Криворізькому районі. Уламки впали на територію непрацюючого підприємства. Ніхто не постраждав.

Ворог тричі обстрілював з важкої артилерії Нікопольщину – райцентр, Марганецьку та Червоногригорівську громади. Загалом випустив більш ніж десять снарядів. Там також минулося без загиблих і поранених.

У Запорізькій області військовослужбовці РФ завдали 199 ударів по 17 населених пунктах Запорізької області. 

55 ворожих безпілотників атакували Гуляйполе, Малу Токмачку, Роботине, Малинівку, Полтавку, Новодарівку, Чарівне, Новоандріївку, Левадне й Кам'янське. Окупанти гатили з авіації по Оріхову та Новодарівці, а також обстріляли з РСЗВ Гуляйполе, Малу Токмачку й Новоданилівку.

По території Гуляйполя, Роботиного, Чарівного, Червоного, Левадного, Полтавки, П'ятихаток, Кам'янського, Малих Щербаків та інших прифронтових міст і сіл прийшлося 139 артобстрілів.

Надійшло 8 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.

У Миколаївській області увечері 4 січня у Баштанському районі внаслідок влучання БпЛА типу "Shahed 131/136" відбулось займання складів на території агропідприємства, яке було оперативно ліквідовано. Крім того, пошкодження отримала будівля дитячого садочку, сільський будинок культури та приватні будинки. Постраждалих немає.

Оновлено: Додано інформацію щодо Запорізької та Миколаївської областей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...