Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Повітряні сили поки не можуть підтвердити застосування Росією ракет з КНДР

П'ятниця, 5 січня 2024, 10:23
Повітряні сили поки не можуть підтвердити застосування Росією ракет з КНДР
ЮРІЙ ІГНАТ. ФОТО ПОВІТРЯНИХ СИЛ

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що у Повітряних силах поки не можуть підтвердити інформацію про застосування Росією балістичних ракет, придбаних в КНДР.

Джерело: Юрій Ігнат у ранковому телемарафоні новин 

Пряма мова: "Точно, що вони вдарили балістикою, а яка балістика і чия ракета будемо розбиратися. Поки що у нас немає даних, що були використані такі ракети. 

Реклама:

Заява була відповідна від Сполучених Штатів. Тому вивчати будуть фахівці певні якісь уламки й тоді вже можна буде казати, чи є такий факт або немає. Поки що не можу цього підтвердити".

Деталі: Ігнат також розповів, що серед озброєння, яке є в Північній Кореї, багато чого радянського, багато технологій передав ще Союз: "Можливо, навіть ідентичне. Тому очікувати чогось новішого навряд чи варто. Від того ж таки "Іскандера", можливо, відрізняється чимось, але не надто".

Нагадаємо: 

ВІДЕО ДНЯ
  • Неназвані американські чиновники в коментарі американським ЗМІ заявили, що Росія планує придбати балістичні ракети малої дальності в Ірану і вже отримує десятки балістичних ракет і пускових установок з Північної Кореї.
  • 4 січня представник Білого Дому Джон Кірбі розповів, що Росія уже принаймні двічі застосовувала в Україні ракети, придбані у КНДР, – 30 грудня 2023 року ракета влучила у відкрите поле в Запорізькій області та 2 січня 2024 року (наслідки використання ще оцінюються).
  • Сполучені Штати готують додаткові санкції проти осіб, причетних до передання Росії військової допомоги з Північної Кореї та Ірану – зокрема балістичних ракет.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування