Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британська розвідка оцінила зміни на фронті за останній тиждень

П'ятниця, 5 січня 2024, 12:01
Британська розвідка оцінила зміни на фронті за останній тиждень
Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом останнього тижня наземні бойові дії в Україні продовжували характеризуватися або статичною лінією фронту, або дуже поступовим, локальним просуванням російських військ на ключових ділянках.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Британії щодо російсько-української війни 5 січня

Деталі: Поблизу Куп'янська Західна група російських військ продовжує проводити широкомасштабну, але безрезультатну наступальну операцію.

Реклама:

На півночі Донецької області Україна утримує стабільну лінію фронту, незважаючи на дрібномасштабні російські атаки навколо Бахмута.

У центральній частині Донецької області за Авдіївку досі точаться запеклі бої, тоді як російські війська наприкінці грудня 2023 року закріпили здобутки у районі Мар'їнки, що дозволило їм нарешті просунутися до західної околиці міста після дев'яти років боїв у цій місцевості.

На півдні України російські повітряно-десантні війська, найімовірніше, досягли мінімального прогресу в новій спробі витіснити український плацдарм на східному березі Дніпра в районі села Кринки.

ВІДЕО ДНЯ

В одному з останніх оглядів розвідка Британії спрогнозувала, що з поточними темпами російських втрат особового складу в Україні до 2025 року загальна цифра перетне позначку у 500 тисяч.

Британська розвідка також розповіла про роль спеціальної "охоронної" структури, створеної владою Москви за вказівкою з Кремля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: