Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві родички мобілізованих провели одиночні пікети

Субота, 6 січня 2024, 22:47
У Москві родички мобілізованих провели одиночні пікети
один з одиночних пікетів у Москві, фото: Sota

Дружини та інші родички російських мобілізованих на війну в Україні провели в Москві серію одиночних пікетів, а також поклали квіти до могили Невідомого солдата.

Джерело: російська служба Радіо Свобода з посиланням на телеграм-канали "Путь домой" і "Сота"

Деталі: Пікети, зокрема, пройшли біля будівель Міноборони та адміністрації президента РФ.

Реклама:

На плакатах, які розгорнули учасниці пікетів, були вимоги демобілізації. На одному з них був напис: "Наша влада перетворила моє життя на пекло відтоді, як 15 місяців тому цивільних людей забрали на фронт. Вимагаємо демобілізацію".

Затримань не було. Як стверджує "Шлях додому", під час пікету біля адміністрації президента співробітник ФСО викликав поліцію, однак після приїзду поліцейські підтвердили, що одиночні пікети "є законною формою протесту".

ВІДЕО ДНЯ

Згідно із російським законом вони справді не потребують узгодження, проте останніми роками їхніх учасників нерідко затримували, посилаючись на обмеження, пов'язані з пандемією COVID-19, які, як і раніше, діють у Москві, зазначає Радіо Свобода.

Близько 15 жінок у білих хустках, як стверджується, родички мобілізованих, також поклали квіти до могили Невідомого солдата.

У телеграм-каналі "Шлях додому" стверджується, що подібні акції – покладання квітів до меморіалів Великої вітчизняної війни – відбулися в суботу в багатьох містах Росії. У Петербурзі, зокрема, в акції взяли участь п'ять жінок.

У повідомленні про цю акцію міститься заклик до мирних переговорів між Росією та Україною і йдеться про "помилку" президента РФ Володимира Путіна, при цьому прямого засудження російського вторгнення в Україну немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: