Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський зустрівся з главою МЗС Японії й запропонував підтримку

Неділя, 7 січня 2024, 20:11
Зеленський зустрівся з главою МЗС Японії й запропонував підтримку
Зеленський і глава МЗС Японії у Києві 7 січня, фото ОП

Президент Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із міністеркою закордонних справ Японії Йоко Камікавою.

Джерело: сайт президента, вечірнє звернення Зеленського

Реклама:

Деталі: Президент відзначив, що свій перший міжнародний візит у новому році очільниця МЗС Японії здійснює саме до України, що є дуже важливим сигналом підтримки українського народу.

Зеленський також висловив щирі співчуття від себе та всіх українців у зв’язку з трагічними наслідками нещодавнього руйнівного землетрусу в Японії.

"Народ Японії може розраховувати на підтримку Української держави та суспільства", – зазначив він.

ВІДЕО ДНЯ

Президент подякував Японії за потужну допомогу Україні впродовж майже двох років повномасштабної російської агресії, зокрема за політичну, гуманітарну та довготривалу фінансову підтримку української економіки.

Зеленський також наголосив на важливості початку роботи над українсько-японською угодою про безпекові гарантії для України.

"Започаткування переговорів із Японією щодо двосторонньої безпекової угоди – важливий крок. Налаштовані активно працювати, щоб підписати цей документ якнайшвидше", – сказав він.

Зеленський також подякував Японії за активну підтримку Української формули миру та готовність взяти участь у наступній зустрічі радників із питань національної безпеки, що відбудеться в Давосі. Зі свого боку очільниця японського зовнішньополітичного відомства повідомила про готовність Японії взяти на себе співлідерство в імплементації першого пункту Формули "Радіаційна і ядерна безпека".

Водночас у вечірньому зверненні Зеленський зазначив, що "один із найкращих наших міжнародних результатів – відносини саме з Японією".

"Сьогодні ми обговорили нашу подальшу взаємодію, зокрема конференцію щодо відновлення України, яка запланована на лютий, а також наші подальші спільні безпекові кроки, роботу щодо Формули миру та щодо посилення санкцій проти Росії. Впевнений, що і цей рік буде достатньо змістовним для наших відносин", – розповів президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування