Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туреччина на додачу до F-16 хотіла б отримати європейські Eurofighter – ЗМІ

Четвер, 1 лютого 2024, 21:42
Туреччина на додачу до F-16 хотіла б отримати європейські Eurofighter – ЗМІ
Фото: Getty Images

Туреччина, незважаючи на розблокування зі сторони США продажу Анкарі винищувачів F-16, досі зацікавлена в придбанні 40 європейських винищувачів Eurofighter Typhoon.

Джерело: Reuters з посиланням на неназваного представника турецького Міноборони, передає "Європейська правда"

Деталі: Повідомляється, що у листопаді Туреччина заявила, що веде переговори з Великою Британією та Іспанією про купівлю Eurofighter Typhoon, хоча Німеччина заперечувала проти цієї ідеї.

Реклама:

Тоді джерело в турецькому Міністерстві оборони повідомило, що переговори почалися після того, як Анкара визнала, що її запит на отримання винищувачів F-16 від США, вперше зроблений у жовтні 2021 року, може бути відхилений.

Але минулого тижня адміністрація президента США офіційно повідомила Конгрес про намір почати продаж 40 літаків F-16 і майже 80 комплектів для їхньої модернізації Анкарі. Це сталось наступного дня після того, як Туреччина повністю завершила ратифікацію членства Швеції в НАТО.

Хоча Туреччина не очікує, що Конгрес США заблокує продаж F-16, вона все ще хоче купити винищувачі Eurofighter Typhoon, заявив Reuters представник турецького Міноборони на умовах анонімності.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми все ще зацікавлені, ми очікуємо позитивного підходу з цього питання з боку члена консорціуму Німеччини", – сказав він.

Туреччина, яка прагне модернізувати свої військово-повітряні сили, також розробляє власний національний бойовий літак KAAN у співпраці з британською BAE Systems.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...