Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британська розвідка вважає, що Росії доведеться затикати дірки в бюджеті

Понеділок, 5 лютого 2024, 12:38
Британська розвідка вважає, що Росії доведеться затикати дірки в бюджеті
Кремль, фото РИА Новости

Розвідка Великої Британії вважає, що Російській Федерації доведеться зменшити внесок до Фонду національного добробуту, який вона все більше використовує для фінансування війни проти України, і вдаватися до заходів, які можуть загальмувати її економічне зростання.

Джерело: розвідувальний огляд Міноборони Британії від 5 лютого, "Європейська правда"

Деталі: Британські аналітики вважають, що навряд чи Росія досягне запланованої мети доходів в бюджеті на 2024 рік. Ймовірно, російському уряду знадобляться інші заходи для фінансування своїх витрат.

Реклама:

Як зазначається, російський уряд має амбітні плани збільшити витрати на 26% у 2024 році. Ці плани спираються на очікування зростання доходів на 22%, з тим що доходи від нафти і газу зростуть на майже 25%.

"Видається, що уряду треба буде зменшити внесок до Фонду національного добробуту, збільшити податки всередині країни та збільшити борг, щоб фінансувати заплановані витрати", – йдеться в огляді.

Британські аналітики стверджують, що така політика майже напевно негативно позначиться на економіці у середньо- та довгостроковій перспективі у вигляді збереження інфляційного тиску та стримування економічного зростання.

ВІДЕО ДНЯ

Там також звертають увагу на те, що Фонд національного добробуту нібито призначений для забезпечення добробуту російського народу, але він все більше використовується для фінансування російського вторгнення в Україну, в той час як як вартість його активів впала на 10% у 2023 році.

Цьому передувало: В одному з попередніх оглядів розвідка Великої Британії проаналізувала корупційні схеми в російській армії та те, як вони підривають ефективність військ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування