Кількість потерпілих від ракетного удару по Одесі зросла до 9, постраждав Палац спорту

Вівторок, 26 березня 2024, 12:51

Внаслідок ракетного удару по рекреаційній зоні Одеси ввечері 25 березня до лікарів за меддопомогою звернулися щонайменше дев’ятеро людей. Пошкоджень зазнали будинки та інфраструктурний об’єкт.

Джерело: керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, "Укрінформ"

Пряма мова Гуменюк: "Ракети вдарили просто в місто, в рекреаційну зону, постраждали люди, щонайменше дев’ятеро звернулися за медичною допомогою. У когось реакція на стрес, у когось поранення від уламків скла. Скла летіло дуже багато. Ударна хвиля зачепила навколишні будинки".

Деталі: Офіцерка наголосила, що атака була спрямована по рекреаційній зоні міста і ворог знову застосував тактику подвійного удару: спочатку вдарила одна ракета, а через декілька хвилин, з урахуванням прибуття оперативних служб, наступна ракета.

"Таку тактику ворог обирає у відповідь на те, що не має переваг вздовж лінії бойового зіткнення", – додала Гуменюк.

Як передає кореспондент "Укрінформу" з місця події, внаслідок атаки пошкоджень зазнав Палац спорту та прилеглі багатоповерхівки. Зокрема, постраждала льодова арена, де займалися одеські спортсмени. Під час удару в Палаці спорту проходило тренування дитячої групи з фігурного катання, зазначає видання.

Що передувало: Ввечері 25 березня ворог завдав ракетного удару по Одесі. Очільник ОВА Олег Кіпер попередньо повідомляв про трьох постраждалих жінок. За його словами, станом на 19:00 у більше ніж 300 тисяч абонентів в Одесі була відсутня електроенергія.