Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії вигадали пояснення, чому ніхто не бачив у бою "надсучасний" танк "Армата"

Понеділок, 4 березня 2024, 14:44
В Росії вигадали пояснення, чому ніхто не бачив у бою надсучасний танк Армата
Фото: Getty Images

Глава корпорації "Ростех" Сергій Чемезов заявив, що надсучасний танк Т-14 "Армата", який росіяни продемонтсрували ще 2015 року, не задіють на війні в Україні начебто через високу ціну, хоча запевняє, що він стоїть на озброєнні армії РФ.

Джерело: Meduza, пропагандисти "РИА Новости"

Пряма мова Чемезова: "Армата", вона, загалом-то, дорогувата. За своїм функціоналом, вона, звісно, набагато перевершує наявні танки, але занадто дорога, тому її зараз армія навряд чи буде використовувати. Простіше їм купити ті ж Т-90-ті".

Реклама:

Деталі: За його словами, наразі росіянам має сенс витрачати кошти на створення більш дешевих озброєнь. "Зараз потрібні гроші для того, щоб створити нові танки, нові озброєння, більш, можливо, дешеві. Тому, якщо є можливість купити дешевші, чому ні", - додав Чемезов.

Передісторія:

  • У вересні 2015 року російські пропагандисти показали роботу танкіста нового основного бойового танка Т-14 "Армата" в режимі бою. Був зроблений один постріл, снаряд нібито влучив у ціль. Однак, параметри стрільби, наприклад, відстань до цілі, не повідомлялись.
  • Перед цим "Армата" заглухла під час репетиції параду Перемоги в Москві 7 травня. Диктор під час репетиції параду оголосив, що зупинка танка нібито була запланованою, щоб показати, "як буде проводитися евакуація військової техніки".
  • У січні 2023 року Британська розвідка повідомляла, що невелику партію найновіших російських танків T-14 "Армата" вже підготували до застосування на фронті, але військові вагаються їх використовувати через сумніви щодо їхнього технічного стану.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: