Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шмигаль: Сподіваюсь, Україна стане членом ЄС одразу після перемоги

Понеділок, 4 березня 2024, 15:08
Шмигаль: Сподіваюсь, Україна стане членом ЄС одразу після перемоги
Денис Шмигаль, фото: Getty Images

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вірить, що Україну зможуть негайно прийняти в Євросоюз одразу після перемоги у війні, а домашню роботу для цього країна виконає за два роки.

Джерело: Шмигаль на пресконференції 4 березня, передає "Європейська правда"

Пряма мова Шмигаля: "У мене є великі сподівання, що політичні рішення про вступ України буде прийнято негайно після нашої перемоги. Я не вірю, що ЄС буде чекати якихось ще формальностей для того, щоб Україна зробила свою домашню роботу. Ми її зробимо – сумніву нема… Я хочу вірити, що Україна стане членом ЄС негайно після нашої перемоги, після завершення цієї війни. Домашню роботу ми зробимо за два роки".

Реклама:

Деталі: Шмигаль відзначив, що Україна дуже швидко рухається на шляху до ЄС. За його словами, країна вже провела селф-скриніг свого законодавства на предмет відповідності праву ЄС, і це скорочує тривалість перемовних процедур. 

Він висловив переконання, що Україна буде здатна пройти всі переговорні процедури "дуже швидко – до двох років". "Ми готові з нашої сторони зробити нашу домашню роботу", – констатував Шмигаль. 

Далі, за його словами, лідерам країн ЄС залишиться тільки ухвалити політичне рішення щодо вступу України, а парламентам – провести ратифікацію.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Україна очікує на те, що Європейська комісія представить проєкт переговорної рамки щодо українського вступу до Європейського Союзу не пізніше 12 березня.
  • Очікується, що переговорну рамку затвердять на міжурядовій конференції, скликаній після березневого саміту лідерів ЄС 19 березня. Скликання міжурядової конференції є фактичним початком переговорів про вступ. 
  • Березневий саміт ЄС, як очікується, повинен оцінити останні кроки України, які вона зробила задля початку переговорів про вступ. Серед них – схвалення закону про лобіювання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: