Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Служив у ЗСУ та здавав позиції окупантам: на Вінниччині затримали агента РФ

Середа, 6 березня 2024, 11:16
Служив у ЗСУ та здавав позиції окупантам: на Вінниччині затримали агента РФ
Фото: СБУ

На Вінниччині правоохоронці затримали російського агента, який мобілізувався до ЗСУ, щоб збирати та передавати окупантам розвіддані про Сили оборони у районі Бахмута, а потім намагався втекти до невизнаного Придністров’я.

Джерело: Служба безпеки України, Офіс генерального прокурора

Дослівно СБУ: "Як встановило розслідування, у 2023 році він звернувся до місцевого військкомату та мобілізувався до однієї з бригад ЗСУ. Після зарахування до військового з’єднання його згодом направили на позиції українських військ у районі Бахмута.

Реклама:

Прибувши на прифронтову територію Донеччини, чоловік почав "зливати" окупантам інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ поблизу передової".

 
Фото: СБУ

Деталі: За даними слідства, розвідувальну інформацію молодший сержант передавав у чат-бот, яким керує розвідка РФ. Після кількох таких "зливів" чоловік втік з району базування свого підрозділу та на таксі добрався до прикордоння Вінниччини, щоб звідти потрапити до невизнаного Придністров’я.

 
Фото: Офіс генерального прокурора

Правоохоронці затримали зловмисника, коли він готувався перетнути прикордонну річку за допомогою гідрокостюма й ласт. Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за державну зраду та дезертирство.

ВІДЕО ДНЯ

Зараз він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування