Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Росії викликало посла США і пригрозило видворенням американських дипломатів

Четвер, 7 березня 2024, 14:03
МЗС Росії викликало посла США і пригрозило видворенням американських дипломатів
МЗС Росії. ілюстративне фото з Facebook

Міністерство закордонних справ Росії викликало посла США в Москві Лінн Трейсі і попередило її про можливе видворення американських дипломатів, які будуть "здійснювати спроби втручання у внутрішні справи РФ".

Джерело: МЗС РФ

Деталі: Зазначається, що 7 березня МЗС Росії повідомило Трейсі про визнання небажаними в Російській Федерації трьох некомерційних організацій США ("Американські ради з міжнародної освіти", "Культурні перспективи" та "Інститут міжнародної освіти"), які, мовляв, мають на меті "рекрутування агентів впливу під прикриттям освітніх і культурних обмінів".

Реклама:

Послу вручено офіційну ноту з вимогою припинити будь-яке сприяння діяльності зазначених НКО.

Дослівно МЗС РФ: "Особливо наголошено, що спроби втручання у внутрішні справи Російської Федерації, включно з підривними акціями та поширенням дезінформації в контексті виборів і спеціальної військової операції (так пропаганда Кремля називає війну проти України -ред.), жорстко й рішуче присікатимуться аж до видворення в статусі "persona non grata" причетних до подібних дій співробітників посольства США".

Нагадаємо: На 15 - 17 березня 2024 року в РФ призначено номінальні президентські вибори, на яких, як очікується, перемогу знову здобуде російський диктатор Володимир Путін.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: