Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

74% українців хочуть бачити впливовий парламент: думки щодо форми правління розділились

Вівторок, 4 червня 2024, 11:31
74% українців хочуть бачити впливовий парламент: думки щодо форми правління розділились
Фото: Getty Images

Переважна більшість громадян України, або 74%, хотіли б, щоб в нашій країні був впливовий парламент, 71% - виступають за серйозні повноваження президента, однак думки щодо форми правління розділились.

Джерело: результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС)

Деталі: Згідно з результатами опитування, 74% респондентів з числа опитаних вважають, що в Україні має бути впливовий парламент, який щонайменше повинен давати згоду на призначення президентом уряду і мати можливість його звільняти (таких 27%, а решта 47% бачать ще сильнішу роль у парламенту).

Реклама:

Водночас 71% українців вважають, що в Україні має бути і президент, який також повинен мати щонайменше певні серйозні повноваження.

На питання щодо форми правління 13% громадян з числа опитаних, виступають за президентську форму правління, 27% – за президентсько-парламентську, 31% – за парламентсько-президентську, 16% – за парламентську. Решта 13% не змогли відповісти на запитання.

 

Довідково: Опитування проводилось упродовж 16 - 22 травня 2024 року методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням).

ВІДЕО ДНЯ

Всього було опитано 1002 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (підконтрольна уряду України територія).

До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролюються владою України, а також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: