Полювання на Гонгадзе?

Вівторок, 11 липня 2000, 16:00
Навколо УП почалася метушня, спрямованість якої нам поки-що не зрозуміла. Останнім часом з різних джерел нам стало відомо про довідки, які наводять працівники МВС про керівника проекту "Українська правда" Георгія Гонгадзе. До того ж ті, хто намагається щось про нього дізнатися, перебріхують його прізвище.

З одного боку, це може свідчити про те, що міліція цікавиться зовсім не Гонгадзе. З іншого боку, дивує той факт, що, не дивлячись, що цим людям повідомили телефон і мінімальні координати, за якими можна знайти Гонгадзе, вони не прагнуть особисто зустрітися з ним і поговорити. Один з висновків, який просто напрошується, - його хочуть залякати і дати зрозуміти, що деякі його дії дуже комусь не подобаються.

Кому, хотілося б знати? Чиї інтереси так зачепила УП або сам Гонгадзе, що йому, кажучи по-простому, "шиють справу". Причому, не пограбування кіоску, скажімо, а причетність до вбивства…

Останні факти такі. 10 липня до директора радіостанції "Континент" Сергія Шолоха, з яким Георгій давно і плідно співпрацює, прийшов полковник (!) міліції, хтось Володимир Олександрович Б., розслідувати справу про вбивство в Одесі.

 
 
Полковник почав з того, що сам ніколи не займався політичними справами, а тільки карними, декілька разів акцентуючи на цьому увагу. Самому Шолоху це здалося дивним - якщо те, про що прийшов дізнатися високопоставлений міліціонер, не стосується політики, то навіщо взагалі про це так часто згадувати?


Полковник продовжив свою історію. За його словами, 25 червня в одному з одеських кафе, розташованому в районі 10-ї станції Великого фонтану, внаслідок стрілянини загинув 1 чоловік, ще 9 виявилися в реанімації.

Незадовго до цього в кафе прийшли дві людини, представилися журналістами з Києва, розказали, що працюють на радіо "Континент". Один з них, високий і чорнявий, показав посвідчення на ім'я Георгія Гонгадзе (можливо, Галадзе, саме так вперше назвав Георгія полковник), другий представився Костею. Обидва вони були одягнуті в "круті чорні шкіряні куртки".

Прибульці поговорили хвилин 10-15 з директором кафе. Тема розмови не розголошується. Спочатку полковник повідомив, що на пред'явлені посвідчення ніхто не звернув уваги, але трохи пізніше в розмові стало ясно, що свідки описали червону "корочку" у вигляді книжечки і навіть роздивилися підпис ніби директора радіостанції "Континент". Причому змогли відтворити його ім'я - хтось Віталій Андрійович Кущ. На посвідченні стояла також печатка "Континенту", яка в принципі відсутня. По-перше, у всіх журналістів радіостанції посвідчення у вигляді заламінованих карток, а по-друге, на всіх цих документах стоїть печатка Медіацентра, фундатора радіостанції.

За даними міліції, через декілька хвилин після того, як бесіда псевдо-Гонгадзе з директором кафе закінчилася і "журналісти" пішли, під'їхала машина "з особами кавказької національності" і розпочала стрілянину. У всьому цьому якимсь чином замішаними виявилися ще й чеченці.

У відповідь на свої одкровення, полковник попросив Шолоха описати характер Гонгадзе, розказати, що він за людина. Сергій не став приховувати, що Георгій відомий тим, що відкрито критикує владу, і навіть може задати незручні питання президенту, не боїться влади, і жодним чином не може брати участі в угрупуваннях, а також контактувати з озброєними бандитами.

Полковник попросив Сергія знайти Георгія, щоб з ним зустрітися, пообіцяв передзвонити в 5-ій, але передзвонив в 3-ій і пропав.

У розповіді полковника є як мінімум декілька "неув'язочок". Як максимум, Георгій взагалі в цей день знаходився в іншому місті.

Працівникам МВС досить просто знайти таку людину, як Гонгадзе. Саме тому нам здається дивним така технологія "розкриття злочину".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...