Зінченко і Головатий не виключають політичного підґрунтя у зникненні Гонгадзе

Понеділок, 18 вересня 2000, 19:24
Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Олександр Зінченко (СДПУ(о) не виключає, що зникнення журналіста Георгія Гонгадзе пов'язане з його журналістською діяльністю.

"До появи офіційної версії, яка спирається на серйозні факти і підтверджує, що зникнення Гонгадзе не пов'язане з його журналістською діяльністю, відкидати цю версію недоцільно", - вважає депутат.

Зінченко впевнений, що парламентарі обов'язково підтримають депутатський запит Григорія Омельченко на ім'я керівників правоохоронних органів з проханням перевірити обставини зникнення Георгія.

 Сергій Головатий
 
Сергій Головатий також закликає більш пильно придивитися до політичної версії того, що трапилось. "Я не виключаю версії про відстріл політичних опонентів", - заявив він.

У підтвердження цього С.Головатий нагадав про "методи психологічного тиску" на оточення Георгія, про "бежеві "Жигулі", які вели спостереження за журналістом". "Поки що не можна відкидати версію, що це одна з класичних схем "відробляння" певних осіб, які знаходяться в опозиції до влади", - заявив депутат.

Головатий повідомив, що 15 вересня він запросив Гонгадзе на свою прес-конференцію в понеділок, де мав намір зробити заяву про провокації, що готуються проти самого депутата.

"15 вересня вранці на вулиці Банківській відбулася розмова високих посадових осіб, під час якої було дане доручення керівництву СБУ і МВС підготувати і здійснити ряд провокаційних заходів для остаточної дискредитації Головатого", - заявив депутат.

У зв'язку з цим Головатий не виключає появи в ЗМІ змонтованих фотографій і відеофільмів компрометуючого змісту з його участю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування