На президента можете не сподіватися

Неділя, 5 листопада 2000, 15:46
Президент в нас - арбітр нації. До нього часто звертаються за допомогою ті, хто вже втратив всіляку надію. Але, якщо будь-хто з вас, не дай Бог, виявиться у безвихідному становищі, на президента можете не сподіватися.

До такого висновку приходиш, коли стикаєшся з байдужістю і тупістю чиновників, а саме, співробітників адміністрації президента. Від людей, які працюють у відділі листів АП, залежить, куди попаде ваш лист, який ви старанно писали на ім'я президента, з надією, що він його прочитає, і чи буде його взагалі хтось розглядати. Ми звинувачуємо цих людей у некомпетентності і черствості, а може навіть у злому намірі. Хто ще може так підставити президента?

Судіть самі. Майже два місяці пройшло відтоді, як зник Георгій Гонгадзе. Його мати у відчаї вирішила звернутися до арбітра нації. Це глибоко особистий лист, звернення матері, яка продовжує сподіватися, не дивлячись ні на що. Вона не просить президента підняти всю міліцію на ноги, щоб знайти єдиного сина, не просить вжити заходів щодо недбайливих чиновників, не вимагає відповідальності керівників МВС, СБУ і Генпрокуратури. Цей лист не до президента, а до людини - Кучми Леоніда Даниловича, якому волею долі довелося стати нашим президентом.

Ось декілька рядків з листа: "Шановний пане президент, я мама Георгія Гонгадзе, звертаюся до Вас як до людини, яка має в собі боже начало і уособлює владу в державі… Тільки надія в бога зараз підтримує моє існування. Ви наділені великими повноваженнями, допоможіть знайти мого сина, Георгія, ради Бога, ради пам'яті наших предків. Во ім'я справедливості, допоможіть!"

Але Кучма Леонід Данилович ніколи не отримає і не прочитає цього листа. І ми ніколи не взнаємо, наскільки людяна ця "сама людяна людина". Тому, що добрі співробітники його адміністрації направили листа… до Генпрокуратури, яку зобов'язали розглянути документ і повідомити мамі Георгія про прийняте рішення!!!

Хотілося б подивитися на відповідь прокурора по суті!

Генпрокуратурі й так вже доведеться відповідати перед судом за бездіяльність у відповідь на відкритий лист Георгія Гонгадзе на ім'я Генпрокурора Михайла Потебенько. Мама Гії має намір подати на Генпрокуратуру в суд за порушення закону України "Про звернення громадян".

Нагадаємо, що згідно із законом, громадяни України мають право звертатися до органів державної влади, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із заявою з приводу реалізації своїх соціально-економічних, політичних і особистих прав і законних інтересів із скаргою на їх порушення.

Звернення має бути розглянуте в місячний термін з моменту його надходження. Встановлена і відповідальність для тих, хто порушує цей закон - цивільна, адміністративна або карна відповідальність.

Ми, звичайно, можемо плекати надію на те, що побачимо Генпрокурора, що підмітає ранком вулиці Києва, якби не одне "але". Остання стаття даного закону встановлює, що нагляд за його виконанням здійснює… Генпрокурор. Він же зобов'язаний відновити справедливість, вжити заходів щодо поновлення порушених прав і притягнути винних до відповідальності.

Чи дочекаємося?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування