Проти Мороза порушено кримінальну справу?

Четвер, 30 листопада 2000, 13:41
За фактом наклепу у скоєнні тяжкого злочину Печерський районний суд Києва вирішив порушити кримінальну справу. За словами скандальновідомого голови суду Миколи Замковенка, справу порушено, але "не проти конкретно Мороза".

У четвер Печерський райсуд Києва розглянув заяву громадянина (!) Володимира Литвина з приводу звинувачень у причетності до зникнення Георгія Гонгадзе. Зазначимо, що це той самий "громадянин Володимир Литвин", який працює головою адміністрації Кучми.

Як передає "Новий канал", за рішенням судді Миколи Замковенка порушено кримінальну справу за фактом наклепу. Цікаво, що в інтерв‘ю телекомпанії Замковенко заявив, постанова про порушення справи є, "але не проти конкретно Мороза". Як поясняють експерти, проти народного депутата може порушити карну справу може тільки Генеральна прокуратура. Тому поки що справа порушена "за фактом".


Також у четвер Замковенко, як повідомляє "Новий канал", направив постанову про порушення кримінальної справи генеральному прокуророві України Потебенько для організації попереднього розслідування.

За даними телеканалу, покарання за статтею 125 частиною 3 про наклеп передбачає до п’яти років позбавлення волі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...