Ющенко покладається тільки на Кучму,
як "син на батька"

Субота, 14 квітня 2001, 20:10
У політика Ющенка в цій країні є партнер, на якого він може покластися. Принаймні він на це сподівається і в нього вірить. Звати його Леонід Данилович, і свої відносини з ним прем'єр називає відносинами "батька з сином".

"З Леонідом Даніловичем мені доводиться працювати з 1993 року, коли я йшов на голову центробанку, а Леонід Данилович був прем'єр-міністром. Бувають болючі речі, дуже болючі, іноді незрозумілі, але я свідок десятків випадків, коли проходить день-два і ситуація проясняється. Я не вважаю, що у нас форма конфлікту – прихована і неприхована. Те, що покладено на плечі президента України, важко оцінити. Я думаю, що на нього сильно впливає вантаж того, що відбувається в суспільстві і оточенні. Я переконаний, що в українських політичних координатах загалом важливо зберігати цей альянс. Для мене принципово важливо, що я поруч з президентом України незалежно від того, чие там прізвище стоїть", - Ющенко винес своє інтимне політичне життя на публіку в ток-шоу на українському телеканалі "СТБ".

Таким Ющенка глядачі не бачили ніколи – він помітно нервував, сипав окровеннями, переходив на підвищені тони, безрезультатно просив не перебивати і наполегливо доводив свою правоту. Він повідомив, що згоден провести деякі кадрові перестановки – але не зрозуміло коли і в якому міністерстві. Тільки розказав, що отримав "клопотання", підписане приблизно 65 депутатами, з проханням не міняти спеціалізацію вакантної зараз посади віце-прем'єра з аграрного комплексу.

"Якщо для гармонізації необхідні кадрові рішення – вони будуть", - заявив Ющенко. І тут же обмовився: "Я не ставлю як особливу мету рокіровки до 17 числа". І це не буде ротація з-під палиці. Для аргументації Ющенко розказав історію про те, як в квітні минулого року о 10 годині вечора мав розмову "в компанії молодих людей в кабінеті одного із заступників голови парламенту". Не назвавши жодних прізвищ, прем'єр розповів про ультиматум – якщо він не зніме члена Кабміну, "урядової програми не бачити". "У мене в сейфі лежить кримінальна справа", - "простимулював" прем'єра співрозмовник. Однак він не поступився, тому що, "як громадянин України", не хоче ситуації, "коли пахани диктують, який уряд повинен бути в Україні".

Погоджуючись ввести в уряд нових людей, Ющенко не має намір навіть обговорювати питання коаліційного уряду. "Якщо це буде коаліційна більшість – це буде коаліційний уряд", - сказав прем'єр і повідомив, що 11 фракцій сформувати її не зможуть ніколи.

Після ефіру відчуття перебування на різних планетах прем'єра і більшовиків, що підписалися під початком процедури його відставки, тільки посилилося.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...