Чому вбили Александрова?

Вівторок, 10 липня 2001, 15:27
Вбивство журналіста Александрова "підставляє багато відомих осіб в області", - вважає заступник губернатора Донецької області Олександр Гурбич. На думку депутата Хмельового, можливо, до вбивства причетна міліція.

Начальник донецької міліції Володимир Малишев заявляє, що до кінця наступного тижня будуть отримані ті результати з розслідування справи Александрова, на котрі чекає не тільки міліція, а й вся область, вся Україна. Як висловлюється з цього приводу заступник губернатора Донецької області Олександр Гурбич, який займається пресою в цьому регіоні, начальник міліції "абсолютно грунтовно говорить…", бо "…просування в розслідуванні, без усякого сумніву, є".

Водночас він зазначає, суперечачи самому собі, що за цією справою, на жаль, сьогодні поки що немає жодної скільки-небудь чіткої інформації. "Також Гурбич вважає, що вбивство "явно резонансне, зроблене резонансним спочатку і, безумовно, підставляє багато відомих осіб в області". За словами Гурбича, вбивці "підставляють і той, в хорошому значенні, порядок, який є в області, порушують спокій".

Щодо резонансної справи вбивства журналіста висловлюється і депутат Хмельовий, який вважає, що влада не причетна до загибелі журналіста, а натомість, можливо, до цього має відношення міліція. За його словами, директор ТРК "ТОР" Александров "діставав і владу, але вони навряд чи це зробили б, особливо після справи Георгія Гонгадзе, принаймні, так грубо". На його думку, найбільш ймовірно, що Александров постраждав через те, що виніс на суд громадськості матеріали і свідчення краматорських офіцерів управління по боротьбі з організованою злочинністю, в яких були названі деякі міліцейські чини.

Крім того, Хмельовий відзначив: "Говорять, що всі сліди ведуть в "Укрлігу" (фірма в Слов'янську), але як воно насправді, встановить слідство". Він повідомив, що підготував проект постанови про створення депутатської слідчої комісії, очолювати яку запропоновано депутату Олексію Шеховцову.

А в цей час міліція обіцяє лише 3 тис. грн. за цінну інформацію про вбивство журналіста Александрова, розслідування якого взяв під свій особистий контроль сам Кучма.

За матеріалами УКРОП з посиланням на УНІАН

Читайте також:

Убивство Александрова - складова передвиборних технологій із залякуванням виборців

Після чергової смерті журналіста Кучма згадує про ЗМІ


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...