Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КПУ першою зареєструється у ЦВК і хоче звільнити Плюща

П'ятниця, 18 січня 2002, 12:21
У п'ятницю ввечері почнеться засідання Центральної виборчої комісії України з питання реєстрації виборчого списку Компартії України. Про це повідомили в прес-службі ЦВК.

Таким чином, КПУ стане першою партією, яка зареєструє список своїх кандидатів у народні депутати по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу.

У першу десятку списку партії ввійшли лідер КПУ Петро Симоненко, народний депутат Омелян Парубок, голова Ради ветеранів України Іван Герасимов, народні депутати Борис Олійник, Валерія Заклунна, Адам Мартинюк, Станіслав Гуренко, Олександр Ткаченко, Анатолій Наливайко, Олег Блохін.

Під 11-м номером у списку з 225 чоловік - голова ВР Криму Леонід Грач. Генеральний прокурор України Михайло Потебенько ввійшов у список під 20-м номером.

Лідер КПУ Симоненко заявив у п'ятницю, що не виключає можливості відставки голови ВРУ Івана Плюща. В інтерв'ю журналістам у п'ятницю у Києві, Симоненко пояснив свою позицію тим, що питання про відповідальність керівництва парламенту вже піднімалося у сесійній залі.

Симоненко нагадав про внесені у грудні комуністами пропозиції розглянути питання щодо відповідальності керівництва Верховної Ради, включаючи голову, його першого заступника і заступника. Тоді, з його слів, було вирішене питання тільки по першому заступнику Віктору Медведчуку.

Коментуючи хід сесійного засідання у п'ятницю, Симоненко підкреслив, що поведінка Плюща "визначається його залежністю від тих, хто його вибирав головою парламенту". І останні дні "підтверджують, що це жорстка залежність", - відзначив депутат.

Одна справа - "взяти відповідальність за людину, яку рекомендують на посаду голови Верховної Ради" і показати, що вона "здатна організувати колектив народних депутатів, настроєна на співпрацю", і зовсім інший, коли "їй надається право виконувати завдання певних політичних або фінансових угрупувань у складі більшості", сказав лідер комуністів.

Симоненко зазначив, що заява фракцій "Трудова Україна" і НДП про оголошення перерви у роботі сесії - це "зрив голосування" з питання про ротацію членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Це пов'язано з тим, що кандидатури від фракцій НДП і "Трудової України" входять до складу керівництва Нацради, і дії фракцій викликані тим, щоб "їх інтереси не були виключені" при розв'язанні цього питання, пояснив він.

Лідер КПУ заявив, що комуністи наполягають на розгляді питання про ротацію, однак голова Верховної Ради блокує розгляд цього питання.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування