Тимошенко лежить під капельницею

Середа, 30 січня 2002, 19:24
Юлія Тимошенко досі може й не знати, що у вівторок у неї було подвійне горе: не тільки автокатастрофа, але й рішення Київського міськсуду, яке перекреслило її тріумфальну перемогу над Генпрокуратурою. Олександр Турчинов, заступник голови "Батьківщини" та керівник штабу БЮТи, один з небагатьох, хто спілкувався з нею у лікарні. За його словами, він не розповідав Юлії Володимирівні, як, не зважаючи на аварію та порушення закону, суддя відмінив рішення Печерського райсуду про повернення їй депутатського імунітету.

"Я натякнув, що з судом у нас є проблеми, однак ми продовжуємо працювати. Так що нюансів вона не знає", - розповів Турчинов УП про візит до "Феофанії" у день аварії.

За його словами, до Тимошенко пускають тільки найближчих родичів. Вона лежить у звичайній маленькій двомісній палаті, біля неї перебувають двоє родичів – мама та її сестра, тобто тітка Юлії Володимирівни. Ще постійно поряд медсестра. І вони навряд чи стали б її турбувати, розповідаючи про "подвиг" Київського міського суду, думає Олександр Турчинов.

Телевізора та радіо у палаті немає. Газет також. "Лікарі заборонили обговорювати питання, через які вона може почати нервувати", - додав заступник Тимошенко. Щодо візиту Литвина, то він сказав тільки, що той приніс квіти, але вони навряд чи спілкувалися.

Стан шефа Турчинов може охарактеризувати так: "Добре, що не погіршується, але і не покращується". Новини середи не найкращі – до попередніх діагнозів струсу мозку "середньої складності" та травми грудної клітини додався ще один: травма хребців шиї.

Тимошенко поки не встає з ліжка, через кожні півгодини їй ставлять капельниці. Майже нічого не їсть. "Постійні дуже сильні головні болі", - розповідає Турчинов.

Родичі хотіли б залучити до лікування фахівців Інституту нейрохірургії. Юлія Володимирівна вже лікувалася там після виходу з СІЗО: "У неї були проблеми з судинами головного мозку".

Своєї версії аварії у Тимошенко немає: "Вона нічого не зрозуміла. Їхала у машині, дивилася нотатки до своєї промови у суді. Відчула сильний удар. Потім був шок, і реально вона почала щось розуміти лише у лікарні".

За словами Турчинова, настанов щодо передвиборчої кампанії Тимошенко йому не давала, оскільки знає, що процес у "надійних руках". "Перше, що вона запитала, коли я зайшов до палати – це про стан здоров'я людини, яка сиділа в "Жигулях", - розповів Турчинов.

Перспективи лікування проясняться десь за два тижні, повторив свої ж слова Турчинов. Однак, на його думку, вже через тиждень Тимошенко в лікарні почне долучатися до роботи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News