Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський журналіст Леонтьєв при слові Україна хоче в туалет. Він не збирається вибачаться перед дружиною Ющенка

Субота, 2 лютого 2002, 18:21
Михайло Леонтьєв, ведучий програми "Однако", яка виходить на каналі ОРТ, не збирається виконувати рішення Шевченківського місцевого суду Києва і не планує вибачатися перед дружиною Віктора Ющенка Катериною Чумаченко.

"Я не брав участь в цьому процесі. Я ні від кого не отримав жодного формально пристойного повідомлення, не знаю навіть, коли процес відбувався і хто в ньому брав участь. Я не підпадаю під юрисдикцію якоїсь, з дозволу сказати, спілки з дивними юридичними звичками і абсолютно незрозумілою системою поширення відомостей про свою процедуру. Щось товариші навколо вогнища вирішували… Я ср*ти хотів на рішення Шевченківського суда!", - заявив Леонтьєв в інтерв'ю російському інтернету-виданню Вести.Ру.

"Припустимо, в племені Мумбо-Юмбо відбувається судовий процес, на якому президента Буша засуджують до відрізання дітородного органу. Це не означає, що вони можуть розраховувати, що відрубаний дітородний орган буде ним посланий в порядку виконання їх присудження", - додав Леонтьєв. "Я тепер ніскільки не дивуюся, що українці збили наш літак. Було б дивним, якби вони його не збили - при такому ось Шевченковськом суді…"

Леонтьєв "ще раз підтвердив", що "жодних претензій до пані Чумаченко я не маю, і в гуманітарному порядку повідомляв, що вона є неналежним відповідачем у справі. Образити її я не намагався". "Образити я намагався її чоловіка, але оскільки чоловік у неї, очевидно, не здатний сформулювати позовну вимогу, вона, всупереч існуючій практиці громадянського судочинства, виступала від його імені", - заявив Леонтьєв.

"Рішення Шевченковського суду укріпило моє переконання в тому, що такої держави - Україна - немає і бути не може. Як говорив пан Пестель, абсолютно несправедливо повішений, українська держава не має жодних перспектив на реалізацію свого суверенітету і потребує заступництва з боку більш великої і культурної держави…", - підкреслив російський журналіст в інтерв'ю Вести.Ру.

В той же час заступник голови судової палати у цивільним справах Верховного суду України - голова Ради суддів України Віктор Кривенко вважає, що Михайло Леонтьєв зобов'язаний виконати рішення українського суду.

Зі слів Кривенка, "згідно з Мінською конвенцією "Про правову допомогу і правові відносини по цивільних, сімейних і карних справах", підписану всіма країнами СНД в 1993 році, судове рішення країн СНД є обов'язковими для виконання всіма громадянами країн Співдружності". "Якщо ж він не захоче виконувати рішення, то в Росії є процедура примусового його виконання", - підкреслив він.

Читайте також:

ДРУЖИНА ЮЩЕНКА ЗА ОБРАЗУ ЧЕСТІ І ГІДНОСТІ ОТРИМАЄ 2,5 ТИС. ГРН.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування