Ярославський переміг і тепер "з'їсть" Гавриша і Ващук

Понеділок, 9 червня 2003, 10:47
Прихід до парламенту обраного в неділю народним депутатом Олександра Ярославського призведе до перерозподілу у фракціях і групах. У цьому упевнена екс-глава Держкомпідприємництва Олександра Кужель, яка балотувалася по цьому ж округу.

"Всі фракції розуміють, що прихід Ярославського дасть певний перерозподіл в парламенті. Ярославський проковтує фракцію Гавриша ("Демініціативи"), він їх давно фінансує", - сказала Кужель в Чернігові, де брала участь в довиборах до парламенту по 206-ому виборчому округу.

Ярославський переміг на цих виборах, набравши 27,06% голосів виборців.

Кужель підкреслила, що група "Демініціативи" після приходу Ярославського може знову повторити спроби злиття з Аграрною фракцією.

Аналізуючи хід виборчої кампанії на довиборах, вона зазначила, що сьогодні "жодна сила, крім влади, не показала готовності до президентських виборів".

Зокрема, Кужель піддала критиці той факт, що опозиційні сили не змогли висунути єдиного кандидата (в окрузі балотувався кандидат, який підтримується "Нашою Україною", БЮТ і СПУ, головний редактор газети "Гарт" Дмитро Іванов і кандидат від КПУ Раїса Ясочко).

Кужель заявила, що виборча кампанія в 206-ому окрузі проходила не чесно, з порушеннями.

Вона також розкритикувала діючу владу за ситуацію, яка склалася в країні. Кужель повідомила, що збирається найближчим часом звернутися до президента Кучми з відкритим листом з приводу ситуації в країні.

Крім того, вона різко критикувала лідера СДПУ(О) Віктора Медведчука. На думку Кужель, у ситуації, яка склалася зараз в країні, "тільки Медведчук або його людина можуть прийти до влади" на президентських виборах.

Кужель також вважає, що лідер ПСПУ Наталія Вітренко могла б в суді відстояти незаконне зняття її з реєстрації кандидатом по 206-ому виборчому округу.

"Я вважаю, що Вітренко має право подати до Верховного суду, і вона має можливість виграти", - сказала Кужель. У той же час, вона висловила сумнів в тому, що Вітренко виграє цей суд після перемоги на довиборах кандидата від влади.

***

У понеділок зранку були обнародувані результати голосування по 206-му виборчому округу. Переміг президент УкрСиббанку Олександр Ярославський, повідомив голова окружної виборчої комісії Анатолій Мельник.

За даними окружкому, за Ярославського проголосували 19,846 тис. виборців або 27,06%.

На другому місці - редактор газети "Гарт" Дмитро Іванов – він набрав 17,455 тис. голосів або 23,8%.

За екс-главу Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва, члена партії "Трудова Україна" Олександру Кужель проголосували 10,28 тис. виборців або 14,01%.

Всього у виборах взяли участь 73,276 тис. осіб з 164,99 тис., які мають право голосу (явка - 44,68%).

Проти всіх проголосували 8,201 тис. виборців (11,18%), а 7,849 тис. бюлетенів визнані недійсними або 10,7%.

Як повідомлялося, за мандат народного депутата в 206-му окрузі боролася 21 особа. Лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко в суботу увечері повторно була знята з реєстрації окружною виборчою комісією.

У понеділок зранку у центрі Чернігова активісти ПСПУ організували мітинг на підтримку Наталії Вітренко. Як передає кореспондент УП, у мітингу беруть участь близько 200 чоловік.

Рух по головній вулиці перекрито. На трьох автомобілях везуть труну із написами "Чесні вибори", "Права чернігівців", а також численні траурні вінки "Від губернатора", "Від мера".

Учасники мітингу тримають прапори Прогресивно-Соціалістичної партії та гасла "Руки прочь от Наталии Витренко", "Не продадимся банкирам", "Политических киллеров под суд", "Нет политическим репресиям".

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування