ПІСКУН ВИСТУПАЄ "КРИШЕЮ" ДЛЯ БІЗНЕСУ СВОЄЇ ДОНЬКИ?

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 17:40
Глава координаційного комітету по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Ольга Колінько заявляє, що скарги на діяльність родичів генпрокурора Піскуна блокуються прокуратурою.

Як повідомила Колінько на брифінгу в п'ятницю, донька Піскуна Тетяна Іващенко і інший родич генпрокурора Юрій Триндюк входять до наглядової ради підприємств "Одеський портовий холодильник" і "Чернівецький хлібокомбінат".

"Родичі генпрокурора займаються бізнесом. Звернення громадян з цього портового холодильника не розглядаються. Кримінальні справи затягуються, не знаходять свого завершення", - сказала Колінько.

"Звернення громадян ідуть як з припортового холодильника, так і з Чернівецького хлібокомбінату", - додала вона.

Колінько зазначила: "Через заняття бізнесом родичів генпрокурора незаконно порушуються кримінальні справи проти керівництва. Практично людей не пускають на засідання загальних зборів. Ціла низка порушень, яка стосується інших акціонерів. Люди оскаржують неправомірні дії обласної прокуратури, генеральної прокуратури, а відповідного реагування немає на їх конкретні звернення порушення законодавства".

Вона пояснила, що в зв'язку з ігноруванням скарг "люди" звертаються "до народних депутатів". "До мене прийшло аналогічне звернення народних депутатів", - сказала Колінько.

На питання журналістів, ким є другий родич Піскуна, Колінько сказала: "Як зазначають громадяни, Триндюк є родичем його (Піскуна) дружини. Чи сестри чоловік, чи... Я на це особливо не звертала увагу".

Колінько також повідомила, що в Одеській області на території санаторію імені Чкалова "будується будинок для керівництва Генпрокуратури". Однак, за її словами, попри скарги Генпрокуратура не вжила заходів "щодо незаконного будівництва".

Говорячи про невиконання Піскуном вимоги президента про звільнення прокурора Одеської області Михайла Косюти, Колінько сказала: "Президент жорстко поставив вимогу – негайно виконати указ".

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування