Псевдо-"родич" Піскуна Юрій Триндюк буде судитися з Колінько

Понеділок, 20 жовтня 2003, 20:16
Скандал Колінько-Піскун може отримати своє продовження у формі судового позову від одного із "родичів" генпрокурора, який має намір вимагати вибачень і матеріальної компенсації від прокурорської дами.

У понеділок вдень до "Української правди" зателефонував Юрій Триндюк. Трьома днями раніше Колінько назвала його родичем Піскуна, який використовує генпрокурора для патронажу свого бізнесу. Вона сказала, що Триндюк – чоловік сестри дружини Піскуна, компаньйон дочки Піскуна. І головний прокурор прикриває бізнесменів від кримінальних справ та, навпаки, порушує на їх замовлення.

Триндюк заявив, що не є родичем Піскуна. Однак при цьому підтвердив, що дочка генпрокурора працює в його фірмі і є членом наглядових рад двох підприємств – "Одеського портового холодильника" і Чернівецького хлібокомбінату. Таким чином виявилося, що прес-служба Генпрокуратури помилилася, коли заперечувала цей факт у п'ятницю.

Взагалі розмова з Триндюком виявилася цікавою – не тільки через досягнення 20-літньої дочки Піскуна, неправдиві факти Колінько, але і через те, як телеканали відпрацювали темники на цьому скандалі. Це означає, що війна Колінько-Піскун тільки починається.


- Пане Триндюк, які ж у вас у дійсності є родинні відносини з нинішнім генпрокурором Піскуном?

- Я відразу заявляю: у мене немає жодних родинних відносин з генеральним прокурором Піскуном. Також немає родинних відносин з його дружиною або якимись родичами. Взагалі.

- Тобто це неправда, що заявила Колінько: що ви є чоловіком сестри дружини Пискуна?

- Це абсолютна брехня.

- Ви хоч знайомі з генпрокурором Піскуном?

- Справа в тому, що з ним я практично не знайомий, я знайомий з його дочкою Тетяною Іващенко. Вона працює у мене як фахівець, вона знає три мови. Більше того – я працюю з Іващенко Тетяною вже не один рік. І ще до того, як вказана вами персона стала генпрокурором.

- Але ж їй усього 20 років!?

- Так, їй 20 років, але вона серйозна людина, одружена.

- Чи правда те, що заявила Колінько відносно вашої участі в наглядових радах цих підприємств – "Одеський портовой холодильник" і Чернівецький хлібокомбінат?

- Так, я особисто є головою наглядової ради "Одеського портового холодильника" і я є головою наглядової ради Чернівецького хлібокомбінату. Тетяні Іващенко не належить ні перше, ні друге підприємство, і вона не має власності на цих підприємствах.

Що стосується Чернівецького хлібокомбінату, то вона має десять акцій з 1 000 000 акцій, що підтверджено реєстром акціонерів. Особисто я маю 10%, а вона – тільки десять акцій.

Що стосується "Портового холодильника", то Тетяна Іващенко має три акції з півтора мільйонів. Що також підтверджено реєстром акціонерів.

- Але тоді питання – навіщо їй було купувати настільки мале число акцій?

-Дійсно, Тетяна Іващенко є членом наглядової ради Чернівецького хлібокомбінату. Оскільки у мене бізнес не один, то вона є моїм помічником, топ-менеджером, здійснює цю діяльність. Тому їй фізично треба мати ці символічні акції, щоб займати вказану посаду.

- Чи входить вона до наглядової ради і "Одеського портового холодильника"?

- Так, входить.

Але взагалі, якщо Тетяна Іващенко є дочкою прокурора – що, мені з нею не працювати? Я вважаю це неправильним.

- Сам факт, що вона є дочкою генпрокурора, не може обмежувати обласне керівництво, силові структури в діях проти підприємств?

- Ось чесно вам скажу, поклавши руку на серце: я ніколи не вип'ячував це – всі підтвердять. Навіть на вказаних підприємствах, які знаходяться в регіонах, ніхто про це не знав. І дізналися тільки після публікацій.

- Як же ви можете пояснити заяву Колінько, що, оскільки дочка Піскуна є членом наглядових рад цих підприємств, то кримінальні справи стосовно них не порушуються, а скарги працівників прокуратурою ігноруються. І, відповідно, порушуються замовні справи проти керівництва комбінату, оскільки воно не хотіло продавати акції?

- Я можу з упевненістю сказати, і це підтверджено відповідними документами, що з моменту мого приходу на дані підприємства не було абсолютно жодних скарг або дій. І особливо по лінії прокуратури.

Свій пакет акцій – 10% підприємства Чернівецький хлібокомбінат – я придбав у травні 2003. На "Одеському портовому холодильнику" у мене усього лише три акції.

- Як же ви можете бути главою наглядової ради, якщо у вас усього три акції?

- Я запропонував план реструктуризації об'єкта, і мене обрали на зборах акціонерів. Об'єкт дуже складний, у нього досі є борги. Він взагалі не прибутковий. Ми тільки зараз стали виходити поступово, залучаючи вантажі.

Щодо Чернівецького хлібокомбінату, то з моменту мого приходу в травні 2003 не було абсолютно ніяких дій [скарг] з боку громадян. Єдине можу сказати: підприємство збільшило потужності, на 20% працює краще. Це все можна перевірити.

Те, що це могло бути до мене – з колишнім керівництвом або власниками – це можливо, я не заперечую.

- А слова Колінько, що були спроби порушити кримінальну справу проти керівництва Чернівецького хлібокомбінату, яке не хотіло продавати акції...

- Ні, коли я прийшов, я не знаю про такі факти.

- Чому взагалі, на вашу думку, було зроблено це Колінько?

- Я це бачу як боротьбу двох представників влади, які не можуть знайти між собою контакт. Я прозорий, можу показати документи. Є телефони, є адреса. Я дав інтерв'ю, але чомусь тільки опозиційні ЗМІ подали мій коментар. А "Інтер", "1+1", УТ-1 - ні слова. Чому? Всі знають, чому.

Якщо чиновник такого високого рівня називає моє прізвище, причому безпідставно, я вже побоююся, чи не може це бути загрозою мені, моїй сім'ї. Хто його знає, які вороги є у когось?

Я подам в суд на Колінько і буду відстоювати свої права як громадянина. Я доведу, що я правий – чого б мені це не вартувало. Я вважаю, що комусь треба не боятися сказати, що була заявлена просто неправда.

Я хочу і до вас звернутися, і до представників інших видань, щоб вони відстежували цю ситуацію.

- Залишіть свій телефон – ми опублікуємо.

- Мої телефони: 234-4325 і 234-4523.

- Ви після цього випадку спілкувалися з Піскуном, плануєте якісь спільні дії?

- Я спілкувався з його прес-секретарем.

- Крім вибачень, будете вимагати ще матеріальну компенсацію від Колінько?

- Символічну суму, 3-4 тисячі гривень. Їх я планую направити в дитячий будинок. Що стосується бізнес-репутації – ви розумієте: я працюю, висять певні зобов'язання, є контракти. І така заява залякує. Люди думають: раптом завтра його...



______________
Читайте також:

Медведчук підводить риску під кар`єрою Піскуна?


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News