Кисіль каже, що його пов'язують зі справою Гонгадзе, щоб очернити Волкова

Субота, 22 листопада 2003, 13:00
Кримінальний авторитет Володимир Кисіль заперечує свою причетність до убивства Георгія Гонгадзе.

"Я взагалі не розумію, чому мене пов’язують зі справою Гонгадзе. Насправді про Гонгадзе я дізнався лише тоді, коли про його зникнення повідомили ЗМІ. Доти я не знав, що є такий журналіст Георгій Гонгадзе, чесно вам кажу", - сказав Кисіль у інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

Кисіль сказав, що "коли зчинився галас [після зникнення Георгія], хтось почав приписувати мене до цієї справи".

"Комусь це було вигідно, тому все й розпочалося. Говорили, нібито мої знайомі кудись їздили. Потім нібито Гончаров давав свідчення, що мої знайомі там були. Але я цих "знайомих" не знаю, я навіть не знаю, про кого та про що йдеться. Я ніколи не зустрічався з ними", - сказав Кисіль.

На питання, чи не знайомий Кисіль із свідком у "справі перевертнів" на прізвище Нестеров, він сказав: "Ні, це не людина моєї команди".

"Це навіть не людина моїх близьких знайомих. Я не знаю, хто такий Нестеров. Коли мене запитують, я відповідаю: якщо він перебуває під охороною міліції, то міліція за цей час могла знайти свідків і довести, що я з ним зустрічався. Але цього не було", - сказав Кисіль.

На питання про дзвінок у грузинське посольство, "що у смерті Гонгадзе винні троє — Кравченко, Кисіль і Волков", сам Кисіль сказав: "Гадаю, просто хотіли очорнити Волкова. Кравченка я взагалі не знаю, я з ним не зустрічався жодного разу в житті. З Волковим ми виросли на одній вулиці, нас ще можна якось пов’язати".

"Я вам кажу: моє ім’я приплели до історії з Гонгадзе, щоб очорнити Волкова. Я до неї не причетний. Богом клянуся! А після того, що зі мною сталося і я залишився живий, — повірте, я як віруюча людина не став би ним клястися, якби говорив неправду", - заявив він.

На питання, коли він бачив Волкова востаннє, Кисіль сказав: "Давно. Я в політичні ігри намагаюся не вникати. Вони мені не потрібні. Я займаюся спортом [Кисіль - президент Федерації греко-римської боротьби], а всі їхні дебати й поділ портфелів мене не стосуються. Я хочу від цього відійти і триматися якнайдалі".

Кисіль також сказав, що йому не вдалося з'ясувати, кому було вигідно пов’язати його ім’я зі справою Гонгадзе: "Розібратися важко, не вся інформація до мене доходить. Чи це десь угорі, чи це внизу — я не знаю".

Кисіль також сказав, що був незнайомий із Ігорем Гончаровим і Євгеном Марчуком.

На питання, чи знайомий він з Кучмою, Кисіль сказав: "Так, бачу по телевізору, слухаю, як він співає".

На аргумент, що "кажуть, Кучма навіть у вашому будинку жив після обрання на перший термін президентства, поки йому ніде було в Києві оселитися", Кисіль сказав: "Це неправда. Це хтось вигадує — потрібна інформація, аби створити ажіотаж, ось вони й вигадують".

Кисіль також сказав, що поки не знає, хто міг підкласти вибухівку у його машину: "Я не думав, що в мене можуть бути такі вороги, котрі можуть зазіхати на моє життя".

"Дзеркало тижня" пише, що дружина Кисіля звернулася до Григорія Омельченка й повідомила, що її чоловік хоче дати свідчення. На це сам Кисіль сказав: "Які я можу дати свідчення, якщо я нічого не знаю? Вона звернулася до нього як до депутата, оскільки її не впускали до мене в лікарню".

Як відомо, у листопаді у Володимира Кисіля в автомобілі спрацювала вибухівка: водій від отриманих поранень помер, один з охоронців, котрий сидів на передньому сидінні, втратив ногу, решта пасажирів були госпіталізовані.

У інтерв'ю "Дзеркалу тижня" Кисіль сказав, що зараз почуває себе нормально.

Читайте також:

Замах на Кисіля – спроба знищення свідка у справі Гонгадзе?

Пукач на свободі: Генпрокуратура втратила ключ від справи Гонгадзе?


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...