Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко закликає тимчасово закрити недержавні громадські організації, щоб вони не шпигували

П'ятниця, 21 травня 2004, 19:41
Лідер комуністів Петро Симоненко закликає тимчасово призупинити діяльність недержавних громадських організацій, які фінансуються з-за кордону.

Про це говориться в коментарі Симоненка, поширеному прес-службою партії.

В повідомленні нагадується, за даними Міністерства юстиції станом на перше січня 2004 року в Україні зареєстровано 399 міжнародних організацій, 421 благодійна з міжнародним статусом, 179 структурних осередків неурядових громадських організацій зарубіжних держав. За обсягами і за кількістю грандів лідирують Сполучені Штати Америки.

90 відсотків НДО мають свої засоби інформації, 70 відсотків видають книги й брошури. До цього слід додати такі ефективні засоби оперативного й прямого інформування широкого кола журналістів, як прес-конференції, залучення їх до участі у публічних заходах і добре оплачуваних проектах, розміщування матеріалів для регіональних та місцевих засобів масової інформації, в інформаційних агентствах, говориться в повідомленні.

"На жаль, але українське законодавче поле сьогодні не відрегульоване що дозволяє під виглядом всіляких політологічних послуг, соціологічних досліджень для замовника, платних консультацій, семінарів і тренінгів надавати завуальовану закордонну фінансову допомогу певним політичним структурам і їхнім працівникам", - зазначає Симоненко.

На його думку це дає можливість проводити "так звану легальну розвідку займатися вивченням і формуванням факторів, які впливають на розвиток політичної ситуації, із метою задоволення американських геополітичних і стратегічних інтересів на території України".

Я вважаю, аби не допустити втручання у внутрішні справи України, гарантувати конституційні права українських громадян необхідно тимчасово призупинити діяльність недержавних громадських організацій, які фінансуються з-за кордону", - зазначив Симоненко.

Він також додав, що Кабінету міністрів потрібно розробити і терміново внести на розгляд Верховної Ради України проект закону про діяльність подібних неурядових громадських організацій.


Читайте також:

КОМУНІСТИ ВИМАГАЮТЬ ЗАБОРОНИТИ НЕДЕРЖАВНІ ОРГАНІЗАЦІЇ, БО ВОНИ ПРИВЕДУТЬ ДО ВЛАДИ ЮЩЕНКА

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування