ПРИКРИТТЯМ ДЛЯ ПАВЛОВСЬКОГО БУДЕ КЛУБ. Як для Гельмана - галерея

Понеділок, 19 липня 2004, 16:04
Керівник Фонду ефективної політики Гліб Павловський заявляє про рішення відрити у Києві "Російський клуб", який займатиметься відносинами між Україною і Росією.

Як повідомив Павловський на прес-конференції, "Російський клуб" буде "неурядовою організацією, яка запрошуватиме різних осіб з Росії - державних, недержавних, культурних".

"До десятка центрів додасться ще один, російський", - зазначив Павловський і додав: "Не бійтеся, це не боляче".

Павловський сказав, що фінансувати "Російський клуб" будуть "російські громадські і комерційні суб'єкти".

На питання, чи втручатиметься він в те, що відбувається в Україні, Павловський не дав чіткої відповіді: "Ось ми сидимо, розмовляємо. Може, ми втручаємося в складений графік прес-конференції. Втручатися можна внаслідок того, що ми живі люди".

У той же час він сказав, що Росія "реально не може втручатися у виборчий процес в Україні".

Павловський відкинув твердження, що він є політтехнологом: "Політтехнологія - це різновид бізнесу, це не найцікавіше, що є в політиці".

"Я працюю в сфері розробки політики і політичних рішень. Ми незалежний центр і розробляємо за контрактом замовників", - зазначив Павловський і додав, що серед його клієнтів є адміністрація президента Росії, а сам він радник глави АП РФ.

За словами Павловського, "на Заході до третини політичних рішень розробляються центрами".

Він також сказав, що на час виборів в Україні висаджуються "злегка піратські команди" російських політтехнологів. "Їхня задача - отримання комерційного прибутку, продаж відпрацьованих прийомів. Це як у рекламника".

У той же час Павловський сказав, що російські технологи, імовірніше, працюють на опозицію. "У опозиції більше вільних грошей. А там і мисливці за вільними грошима".

Відповідаючи на запитання про те, що на владу працює Марат Гельман, Павловський сказав: "Він бізнесмен, галерея - це бізнес. Я хотів би мати такий бізнес, але не думаю, що зможу продати хоч би одну картину".

Як відомо, Гельмана і Павловського вважають авторами брудних політтехнологій, які використовуються в Україні для дискредитації Ющенка і підтримки кандидата від влади Януковича. Гельман і Павловський працюють в тісній зв'язці зі структурами, підконтрольними Медведчуку.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування