Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича в родині називають "батєй". Хоч він і робить по дві помилки в слові

Четвер, 29 липня 2004, 14:46
Як відомо, начштабу Януковича Сергій Тігіпко не втомлюється повторювати, що його шеф може перемогти, якщо народ до виборів довідається більше про нього як про людину. Після дезінфекції іміджу Януковича у виконанні прес-служби Кабміну, розповідей про фаната голубів і катання на комбайні у власний день народження, мешканцям України пропонують газетну мильну оперу про "Просто Януковича".

Ще кілька місяців тому інтерв'ю з близькими родичами Януковичами майоріли всі районки. Тепер обкат електорату йде через так звану "бульварну пресу".

Популярне в масах видання "Теленеделя" (наклад – 439 000 екземплярів) публікує розповідь про життя Віті Януковича на двох сторінках зі вступом, що "життя багатьох відомих персон цілком може лягти в основу блокбастера".

За словами прем'єра, у нього було важке дитинство. "У ньому не було пісочниць, солодкої вати і яскравих іграшок, а були біль і людське горе", - говорить він. Після смерті матері його батько одружився вдруге, однак з мачухою в Януковича не склалося, він жив з бабусею "у малюсінькому флігелі".

Але від батька він успадкував гасло "Очі бояться – руки роблять". "Я ніколи не був круглим відмінником, хоча учився добре. Наука давалася легко, учителі говорили: "схоплює усе на ходу", - згадує Янукович.

Від батька – машиніста паровоза на металургійному заводі Янукович успадкував "здатність працювати цілодобово, поважати людей і будь-яку працю".

Також від батька в спадщину дісталася Януковичу і дружба з космонавтом Береговим, з яким, виявляється, Федір Володимирович перед війною разом учився літати в Єнакіївському аероклубі. Пізніше, як відомо, Береговий нібито посприяв зняттю судимостей з Януковича. Про тюремні будні кандидата в президенти в статті, зрозуміло, не згадується.

Усе в житті прем'єра змінила зустріч із супутницею життя Людмилою. Вони познайомилися в грудні 1969 під час розвантаження цегли на металургійному заводі в Єнакієвому, коли цеглина упала на ногу майбутній дружині. Подруги привели її до заводських газівників, де і працював Янукович.

"Глянув на неї, і серце здригнулося. Подав кухоль води, допоміг сісти на лавку. Запитав "Як тебе звати?" – "Люда". – "А мене Віктор". Так і познайомилися, а потім розговорилися", - згадує Янукович.

От уже мінливості долі! Адже щось схоже трапилося майже 45 років тому і з нашим нинішнім гарантом. Леонід Данилович теж зустрів свою Люду "з мозолями на руках, опіками на плечах, сльозами на очах". Правда, трапилось це не в "стройотрядє", а на сільгоспроботах. Кучма своїй сказав тоді, що "до весілля заживе" (дивися книгу про Кучму "Земні шляхи і зоряні орбіти").

Однак повернемося до Януковича. Через рік після весілля в родині народився син Олександр, а через 8 років – Віктор.

Авторитет батька для них безсумнівний. Кандидата в президенти в родині називають "батєй", а дітей він виховує власним прикладом.

"Батько завжди робив і робить зарядку, – розповідає син Януковича. – А нам же теж цікаво! Ставали поруч і щось намагалися відтворити. От вам і вплив. І ніяких повчань не треба. Або, скажімо, він порядок дуже любить. Тож і ми привчилися до охайності".

"Узагалі, з батьком ми бачилися не так часто, як хотілося", - говорить Олександр Янукович. "Впливав він дуже серйозно і глибоко. Як такого розбору польотів ніколи не було. Якщо ми щось не зробили, батя сідав навпроти, дивився в очі і говорив "Ну як же, ми ж домовлялися?!". І відразу ставало соромно".

Слід зазначити, що раніше інтерв'ю з цими спогадами синів вийшло в районних виданнях Донецької області.

За словами синів Януковича, "батя" прищепив їм любов до праці, полювання, футболу й автомобілів. Сам Янукович "дуже пишається синами". А онук, за словами прем'єра, у його житті "щось особливе – і радість, і щастя, що важко передати словами".

Щоправда, через завантаженість Янукович рідко буває з родиною. Тому він цінує "сімейні обіди, розмови по душах, спільну відпустку і поїздку в рідні краї".

"Там Віктор Федорович неодмінно провідує своїх голубів, слухає їхнє воркування. Адже в цих птахів особлива енергетика. Тільки відчути її може людина з чистим серцем і відкритою душею", - пише газета.

Свою останню відпустку Янукович провів наприкінці серпня минулого року, тривала вона чотири дні і пройшла у Донецьку на святкуванні дня шахтаря. Узагалі ж прем'єр визнає тільки активний відпочинок, з адреналіном. Наприклад, полювання.

"Пам'ятаю на полюванні, на мене вискочив поранений запеклий сікач. Дикий кабан узагалі тварина небезпечна, а коли поранений – втричі небезпечніший. Відлік на секунди, на промах права немає, інакше просто загинув. Як бачите, я живий, здоровий – виходить, з обстановкою впорався", - відзначає прем'єр. Поруч фото – із синами й убитим кабаном.

(До слова, перед обранням прем'єром восени 2002 із трибуни парламенту Янукович заявив, що в житті "мухи не скривдив".)

Янукович говорить, що в житті він людина не слізлива, а більше за все його дратують "безпричинне і безпросвітне ниття". "Треба вірити у свій народ. Цінувати і любити землю, на якій живемо...і усе в нас вийде. Обов'язково вийде!".

Так словами з роликів соціальної реклами Бориса Єльцина президентської кампанії 1996 року закінчується стаття про Януковича.

Штаб Януковича готує нам другого Бориса?

P.S. Тим часом стерильні PR-матеріали про Януковича у його штабу виходять набагато більше, ніж самоPR у виконанні самого кандидата.

 
 
Народ ще продовжує згадувати "грамотність" Януковича, який припустився двох помилок у слові "прем'єр-міністр" – у декларації про доходи, яку він власноручно заповнив і подав до ЦВК, він написав "прємьєр-міністр".

У четвер – новий доказ, який підтверджує слова самого ж Януковича, що він "ніколи не був круглим відмінником". У газеті "Русская правда" (її видає партія "Русский блок", яка підтримує Януковича) вийшла фотографія із побажаннями прем'єра.

 
 
На першій шпальті під портретом Януковича із невстановленою дитиною від руки написане "Вас не підведу! З лювовью. В. Янукович". Як побачить будь-який доктор наук, яким і є Янукович, у цій обіцянці він припустився ще двох помилок: треба писати "з любов'ю".

Додамо, що Янукович є також членом Академії економічних наук України, членом президії Національної академії наук України, членом Каліфорнійської міжнародної академії наук, освіти, індустрії та мистецтв.

Першими тенденцію в безграмотності Януковича знайшло інтернет-видання "Обозреватель". "Українська правда" обійшла всі кіоски в околицях офісу, однак "Русскую правду" знайти не змогла. Як пояснили в редакції "Обозревателя", газету з помилками Януковича їхній кореспондент купив у кіоску... в Центвиборчкомі.

P.P.S. "Українська правда" спробувала отримати реакцію на публікації про помилки Віктора Януковича у його передвиборчому штабі. Керівник прес-служби Геннадій Корж сказав, що поки не знає про такий факт. Коли кореспондент "УП" переказав йому суть, він сказав, що коментувати вони це не будуть.

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ У ДЕКЛАРАЦІЇ ЗРОБИВ ДВІ ПОМИЛКИ В ОДНОМУ СЛОВІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування