"Женский взгляд" на Віктора Януковича

Вівторок, 31 серпня 2004, 17:02
Знаєте, чим материнська любов відрізняється від батьківської: вона не висуває жодних вимог й існує просто так. Саме цю любов активно використовують технологи Януковича, намагаючись продати електоратові свого кандидата.

Черговим кроком став "Женский взгляд с Оксаной Пушкиной", який вийшов минулої суботи на російському каналі "НТВ-мир".

Передачі Пушкіної – це медово-мармеладно-шоколадні розповіді про видатних і не дуже сучасників. Тут, як сказано на сайті НТВ, знаменитості, "чиї життя і вчинки стають предметом захоплення й обговорення, із приголомшливою відвертістю розповідають про своє життя".


Що стосується "приголомшливої відвертості", розповімо далі. А щодо "захоплення й обговорення", згадаємо один факт: не дуже давно, після того, як правоохоронці виявили в органах влади організоване злочинне угруповання, поправити імідж після скандалу вирішив керівник республіки Карелія Сергій Катанандов. Він не довго ламав голову і відразу покликав до себе в гості ту саму Пушкіну з її "взглядом".

В анотації до цієї програми в "Независимой газете" був сказано: "Імовірно, "Женский взгляд", як завжди, висвітить ряд жалісливих подробиць сімейного життя карельського губернатора".

От саме такий набір і представила Пушкіна в історії про Януковича: рання смерть матері, бідне життя з бабусею і відома розповідь про випадок у шламовому відстійнику, у якому маленький Вітя ледь не утопився.

"Думка була одна: як шкода, що в цьому житті я не зробив нічого, щоб порадувати маму...І от коли в мене ця думка промайнула, у цей час був порив вітру такий сильний... і нахилив гілки верби. Хоча вона була досить далеко від мене, я встиг схопиться за цю лозу – вона така гнучка, але міцна і по гілочці, по гілочці зачепився і почав вибиратися", - розповідає Янукович на багряному-чорному тлі.

Далі історія про батьківське одруження. Про бабусю, яка не прийняла невістку. І про батька. Тато в Януковича був "добрий, чесний, людина слова". На заводі його звали "батьком Федором". 42 роки він пропрацював на Єнакіївському металургійному заводі і хотів, щоб син продовжив його справу. "І Віктор був не проти".

От так віражем усього з п'яти слів Пушкіна обійшла тему судимостей Януковича, про які в передачі, зрозуміло, ніде і ніяк не згадувалося. Вуаля!

Хоча, напевно, для деяких глядачів так і залишаться загадкою слова синів Януковича, чому він повинен був "зламатися", але "не зламався". І, звичайно, незрозуміле зізнання дружини, що вона не даремно його звідкись "чекала". Що з тюрми – про це не було і натяку. Напевно, що з роботи.

Просто: "Я не жалею, что вышла замуж за него, что я его ждАла, потому как он просто надежный".

Одкровення Людмили Янукович стали другою частиною передачі. Тут було про її дідуся – "старого горобця, якого на мякині не проведеш" – саме він розгледів у Януковичі гідну партію. Було і про сімейний Новий рік, який Янукович, ледь познайомившись, зустрічав з родиною Людмили. Було і про 12 років, прожитих у тісній квартирі.

Після народження сина Олександра в Януковича, за словами Пушкіної, почалося "інше життя". Він закінчує технікум, вступає до Донецького політехнічного інституту, і це, підкреслює ведуча, одночасно заробляючи на життя.

Почав з електрика, потім став механіком, а в 26 Віктор Янукович був уже директором автобази на "Орджонікідзевугілля", де "побудував нову площадку і гарний колектив".

"За Януковичем робітники були як за кам'яною стіною", - розповідає Пушкіна. Якось хтось зачепив кабель і знеструмив усю шахту. Директору наговорили різних доносів, той нічого не зрозумів і звільнив підлеглого Януковича. Але наш герой "тому що справедливий" повстав і у формі протесту написав заяву про відставку.

Скільки його директор не умовляв, рішення він не змінив "принципово", та ще й умовив призначити на своє місце того самого "невдаху", якого вигнали з роботи. Загалом, як говориться, суворий, але справедливий. Саме на останнім слові постійно наголошувала Пушкіна.

"Нудно без Віті, нікому баб поганяти!"

"Дім свій Янукович оберігав від неприємностей", не розповідав про своїх труднощі, не хотів хвилювати жінок, намагаючись "порєшать", за словами дружини, усі проблеми сам.

Коли родина переїхала до Донецька, де майбутній прем'єр робив стрімку кар'єру, домашнім уваги приділяв мало. Але це не позначалося на стосунках у родині. І тема подружньої вірності "донині в їхньому домі не обговорюється", відзначає ведуча.

"Ну якийсь червяк буває, але треба вірити", - розповідає дружина, стверджуючи, що чоловік їй ніколи не давав приводу.

Окреме слово про виховання "хлопчиків", на яких татусько (рідне "батя" у передачі не звучить) ніколи не кричав, а "вів розмову як з чоловіками". Правда, діти відзначають, що іноді віддали б перевагу фізичному покаранню.

 
Янукович з дружиною і дітьми
 
Сам Янукович стверджує, що головне, що йому удалося – навчити синів самостійно мислити, а "дорогу вони вибирали самі".

Тепер сини, як і "більшість колег і соратників", поважають Януковича за "справжні чоловічі якості", серед яких "дивовижна вірність сказаному слову" і "воля до перемоги". На думку дітей, Янукович ні з ким не вчинив підло або по-зрадницьки.

Сам Янукович розповідає, що шлях до мети "не буває без помилок", як і "перемог без поразок не буває", але мета в нього усе вище і вище. Тому що ця людина увесь час росте, говорять діти.

"Про Януковича кажуть "зробив себе сам". Але навряд чи це можливо без друзів і відданого тилу. Більш 30 років Віктор і Людмила Янукович разом", - розспівує Пушкіна.

Хоча Людмила Олексіївна і страждає, що "може, вона і не подарунок". Правда, і Янукович не подарунок, зізнається вона, але зовсім "трішечки". Утім, дружина в ньому "не розчарувалася" і якби починала життя спочатку, то "із задоволенням" знову вийшла б за нього заміж.

Януковичу ж дружина дала те, що не дала мати, тому що йому увесь час хотілося "тепла і тихої спокійної любові" – повторює він те, що вже не раз читалося в "сентиментальних лайф-сторі" про прем'єра в місцевих районках.

А ще Янукович знає, що таке несправедливість (це напевно, до теми скасованих судимостей), тому "ніколи на столі великий шматок не візьме".

І якщо хтось слабше, він "ніколи не буде показувати свою силу", але й "ніколи не дозволить її нікому показувати собі". Тому "ми не повинні шукати недоліків у інших, а більше бачити свої"!.

Далі черга сімейних фото, відео сімейного обіду і спільних компліментів.

Щасливі посмішки дружини, невістки, Януковича з онуком, у якого в руках не іграшка, а... молоток (чи то символ робітника, чи то загрозливої сили), перелякані очі рудого кота, весільні фото, фото всіх Януковичів, відео в цехах, з Кучмою й іншими високими чинами, легка музика і фінальне "я не зрадив сам собі".

Так закінчується передача "про шлях до себе" українського прем'єра, чий "давній рід почав історію в 1602 році" і якому "випало чимало іспитів, як і нашому сучасникові Віктору Януковичу".

Януковича, що "міг не раз зламатися в житті", але в якому "завжди перемагало одне бажання… бажання вижити".

Усе це український обиватель міг якщо, не чути, то прочитати і раніш, наприклад, у липневому номері "Телєнєдєлі" і масі регіональних газет – пропагандистська машина працює.

Забули, не було там однієї цитати: слів бабусі дружини Януковича у виконанні самого Януковича: "Нудно без Віті, нема кому баб поганяти!".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News