Коли складав заліки студент Янукович? Розповідь "однокурсника"

Четвер, 23 вересня 2004, 08:55
Після того, як "Українська правда" опублікувала анкету кандидата на пост президента "проффесора" Віктора Януковича, до мене звернувся мій давній приятель – молодий підприємець одного з наших індустріальних міст, який того ж самого 2001 року закінчив ту ж саму Українську академію зовнішньої торгівлі у місті Києві зі спеціальності міжнародне право.

"Слухай, це просто супер, виходить я вчився разом з Януковичем?!", – поділився він відкриттям. – "Ось тільки жодного разу не бачив Віктора Федоровича. А шкода. Це було б дуже корисне для мене знайомство".

Зрозуміло, що з певних причин чолов'яга не схотів, щоб я назвав не тільки його ім'я, але й місто, у якому він мешкає та працює...

Навчання на заочному факультеті Української академії зовнішньої торгівлі нічим особливим йому не запам'яталось. До своєї економічної освіти йому конче необхідно було отримати юридичну, тому і пішов мій приятель у Академію.

Справа у тім, що платне навчання у ній на той момент було йому більш по кишені, ніж в інших вузах столиці. Протягом трьох років, двічі на рік приятель виривався у Київ, де відвідував деякі лекції, а потім здавав заліки та іспити, поступово крокуючи до диплому магістра міжнародного права.

Звичайно, що ті, хто вчилися у двох групах "міжнародників", дуже добре знали один одного. За три роки всі перезнайомились. На короткий час склалися навіть дружні колективи, які відвідували сусідні гастроном та кав'ярні.

У ці групки входили як ті, що платили за навчання з власної кишені, або з кишені своєї фірми, так і бюджетники. Серед тих, кому Академія безкоштовно надавала навчання, було найбільше так званих "мертвих душ".

Тобто студентів, які були у списках, але їх ніколи ніхто не бачив. Ні на навчанні, ні на іспитах. Наприклад, всі знали, що з ними вчиться син Миколи Азарова. Ходили чутки, що він приїздить і все складає екстерном – як Володя Ульянов.

Деякі заліковки "мертвих душ" були на руках у старост груп. Після того, як основна маса закінчувала "здаватися", до викладача "під'їздив" староста (як ви розумієте, не з порожніми руками), і заліковки заповнювалися.

Так, мій приятель пам'ятає, що у його старости завжди валялась у "дипломаті" заліковка одного нардепа Верховної Ради. Цю "мертву душу", а, щиро кажучи, живу тушу, студенти вперше побачили на захисті диплому!

Однак, на ньому, як і на держіспитах, а також на п'янці, присвяченій отриманню звання магістра Української академії зовнішньої торгівлі, нікому не запам'ятався однокашник Вітя Янукович...

Може, тому, що його там не було? Так кому і коли здавав нинішній прем'єр, а на той час донецький губернатор іспити? Яким чином став магістром міжнародного права? Можливо, на ці питання можуть відповісти ректор пан Покрещук, завідувач кафедрою міжнародного права пан Анцелевич, відомий юрист, викладач профільних дисциплін пан Висоцький.

Чи фігурувало взагалі у списках груп прізвище Януковича? Мій приятель, на жаль, напевно, не пам'ятає...


Читайте також:

Тому що "проффесор"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування