Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За "козла" відповіси!

П'ятниця, 22 жовтня 2004, 17:01
Янукович назвав козлами всіх громадян, які заважають йому жити. Так забороняють висловлюватися навіть зековські "понятія"

Прем'єр-міністр і за сумісництвом кандидат в президенти від влади Віктор Янукович під час свого виступу перед активом Луганської області назвав козлами всіх громадян України, які не підтримують методи зони, які сповідує він і його оточення.

Янукович зізнався, що такі люди заважають йому жити. "Я вірю, що сильних і здорових людей набагато більше, ніж цих козлів, які нам постійно заважають жити!". Якщо враховувати, що близько 70% громадян виступають проти кандидата в президенти, який має судимості, то таким чином Янукович вважає козлами близько 30 мільйонів осіб в Україні.

Як відомо, Віктор Янукович двічі відбував тюремні покарання: за побиття людини і за грабіж. Також, за словами народного депутата Григорія Омельченка, Януковича повинні були посадити втретє за жорстоке побиття і, можливо, зґвалтування жінки, однак йому удалося відкупитися від потерпілої. У четвертий раз від в'язниці Януковича, за словами Омельченка, врятував космонавт Береговий.

За роки, проведені в зоні, Янукович, судячи з усього, добре вивчив зеківську лексику - так звану "фєню".

Як свідчить "Короткий тлумачний словник тюремного світу", козлами на зоні називають осіб, які співпрацюють з адміністрацією. Ця група виділилася серед ув'язнених у 60-х роках.

Саме тоді Янукович уперше потрапив до в'язниці. Як йдеться у словнику, статус "козла" стає для ув'язненого практично постійним, супроводжує його протягом усього часу перебування в місцях позбавлення волі.

Формальним актом, що включає ув'язненого до касти "козлів", може бути його згода обійняти посаду або виконати роботу, що вважається ганебною за "правильними понятіямі".

Все це є необхідною умовою для переходу до категорії осіб, які встали на шлях виправлення, тобто, стати кандидатом на дострокове звільнення або помилування, - йдеться в тлумачному словнику.

Нагадаємо, що Януковича перший раз із в'язниці звільнили достроково, що свідчить про його "конструктивну" роботу з адміністрацією зони.

Для основної маси ув'язнені-"козли" є зрадниками інтересів громади ув'язнених. Образа "козел" є однією з найсерйозніших для зека, що не належить до цієї групи.

Ув'язнений, якого так назвали, зобов'язаний зреагувати негайно і жорстко (вдарити або навіть убити кривдника), у іншому випадку він ризикує своєю репутацією і пониженням статусу.

Слово "козел", за зеківскими поняттями, заборонено використовувати у повсякденній мові. "Козлами" в таборі в 1930-50 роках називали також пасивних гомосексуалістів, говориться у "Тлумачному словнику тюремного світу".

P.S. "Українська правда" намагається одержати коментар від представників Януковича, що ж саме він мав на увазі, коли назвав своїх опонентів "козлами".

У приймальні прес-секретаря Януковича Ганни Герман сказали, що вона у відрядженні разом із прем'єром, і порадили звернутися до її заступника Олександра Тернавського. Той же сказав, що не був свідком таких висловлювань Януковича, і говорити про це має саме Герман, оскільки вона при цьому була присутня.

"УП" також спрямувала запит до штабу Януковича – той, що в кінотеатрі "Зоряний". Щоправда, отримати коментар ми не надто вже й розраховуємо, оскільки всі попередні запити залишилися без відповіді.

Представник Януковича у Центрвиборчкомі Степан Гавриш сказав "УП", що не бачив, як Янукович називає опонентів "козлами". Однак він пообіцяв подивитися цей сюжет по телебаченню і прокоментувати його пізніше.


СКАЧАТИ ВІДЕО, НА ЯКОМУ ЯНУКОВИЧ НАЗИВАЄ ОПОНЕНТІВ КОЗЛАМИ, МОЖНА ТУТ

Читайте також:

Сиджу на нарах, як король на іменинах

Судимості Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування