Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник і Толстоухов порушили закон, щоб проштовхнути інавгурацію

П'ятниця, 26 листопада 2004, 13:56
Представники Кабінету Міністрів віце-прем'єр Дмитро Табачник і міністр КМУ Анатолій Толстоухов скоїли протизаконні дії і внесли в номер газети "Урядовий кур’єр" постанову ЦВК про визнання Януковича президентом.

Про це йдеться у заяві трудового колективу редакції газети "Урядовий кур'єр", поширеній у п’ятницю.

" 26 листопада, вперше за 14 років свого існування не вийшла у світ газета "Урядовий кур'єр. Сталося це не з вини редакції", - йдеться в заяві.

"Як відомо, у середу ЦВК ухвалила постанови №1264 "Про результати виборів президента України 21 листопада 2004 року та обрання президента України" і №1265 "Про оприлюднення результатів виборів президента України", які, згідно із законом "Про вибори президента України", ЦВК оприлюднює в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр".

"Ці постанови ЦВК надійшли до редакції "Урядового кур'єра" у четвер о 17.10 та 17.50. І тоді ж прес-служба Верховного Суду України надіслала до редакції повідомлення для преси, де було сказано: "Ухвалою суду заборонено ЦВК офіційне оприлюднення результатів виборів та вчиняти будь-які дії, пов'язані з виконанням цієї постанови"".

Як зазначається у повідомленні, "зважаючи на це, редакція підготувала черговий номер без зазначених постанов для відправки на комбінат "Преса України".

У момент відправки номера на комбінат в редакцію прибули офіційні представники засновника нашої газети - Кабінету Міністрів України - віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник і міністр КМУ Анатолій Толстоухов.

Попри аргументи головного редактора, вони внесли зміни в цей номер газети, тобто поставили в нього зазначені вище рішення ЦВК, підписали цей номер до друку і самі відправили його на комбінат без підпису головного редактора".

"Працівники комбінату, звичайно, побачили порушення технології випуску газети, це стало відомо громадськості, яка і зупинила друк "Урядового кур'єра", тому жоден примірник газети не дійшов до читача", - пояснює трудовий колектив газети "Урядовий кур'єр".

Для інавгурації потрібна публікаціїя рішень ЦВК у парламентській та урядовій газетах – "Голос України" та "Урядовий кур’єр".

Як повідомлялось в четвер, голова штабу Януковича Сергій Тігіпко наполягає на якнайшвидшій інавгурації Януковича.

Тігіпко заявляє, що "ніякої юридичної підстави для скасування результатів виборів у Верховного Суду немає".

Читайте також:

ТІГІПКО НАПОЛЯГАЄ НА ЯКНАЙШВИДШІЙ ІНАУГУРАЦІЇ ЯНУКОВИЧА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування