Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович обіцяє виконувати волю заколотників. Лужков бачить "підгодований апельсиновий шабаш". Кондитер Ахметова хоче нову державу із столицею в Харкові

Неділя, 28 листопада 2004, 15:25
Віктор Янукович обіцяє додержуватися всіх рішень, які у неділю ухвалить Всеукраїнський з'їзд депутатів різних рівнів у Сіверодонецьку Луганської області.

"Прийміть ті рішення, які сьогодні будуть сприяти стабілізації і єдності нашої держави. Я ніколи не зраджу вас, я завжди буду йти разом з вами. І те, що ухвалите ви, буде для мене закон", - сказав Янукович, звертаючи до учасників з'їзду.

Туди також прибув мер Москви Юрій Лужков і радник-посланник посольства Росії в Україні Анатолій Корсун.

Виступаючи на з'їзді після Януковича, Лужков назвав цей форум "історичним". Він нагадав, що президент Росії Путін першим поздоровив Януковича з перемогою.

"З одного боку ми бачимо цей апельсиновий підгодований шабаш, який претендує на те, що він представляє більшість Україна, а з іншого бачимо спокійну силу, яка зібралася в цьому залі", - сказав Лужков.

Виступ мера Москви закінчилося словами - "Я, як мер Москви, готовий зняти свою улюблену кепку, щоб бути схожим на Януковича". Зал зустрів цю заяву бурхливими оплесками.

У свою чергу губернатор Одеської області Сергій Гриневецький, виступаючи на з'їзді, сказав, що "Київ гнилий, він здався і в ній панує гетьманщина".

Крім того, одеський губернатор, звертаючись до парламенту сказав, що "треба виписати процедуру інавгурації Віктора Януковича".

У свою чергу губернатор Донецької області Анатолій Близнюк запропонував Сергію Ківалову і Володимиру Литвину "збирати збори і приводити Януковича до присяги".

Він також запропонував "провести регіональні референдуми, зобов'язати депутатів Верховної Ради прийняти зміни до Конституції і якщо вони не зроблять цього, то за них зроблять це інші депутати".

Глава Донецької облради Борис Колесников пішов ще далі – він запропонував "створити федеративну південно-східної республіки із столицею у Харкові". (Як відомо, Колесников є людиною Ахметова, екс-керівник кондитерського холдингу "Київ-Конті")

Голова обласної ради Луганської області Віктор Тихонов повідомив, що з'їзд транслюватиметься по всіх каналах і в цьому допомагає Росія.

Харківський губернатор Євген Кушнарьов заявив, що "впродовж тижня в Україні здійснювався ретельно підготовлений конституційний переворот за найсучаснішими технологіями, мета якого – звести на трон самозваного президента".

"Влада в Україні не впала, є діючий Президент, повноправний прем'єр, половина України - з нашою владою, світ ні за яких умов не визнає самозваного президента", - сказав він.

"Головний висновок – для того, щоб довести перемогу до результату, ми повинні бути сильними, ми за демократичну єдину Україну, але не треба випробовувати наше терпіння".

"Я хочу нагадати що до Києва 400 км, а до Росії – 40 км. Ми не нав'язуємо Галичині свій спосіб життя, але не дозволимо Галичині учити нас жити", - сказав Кушнарьов.

"Ми не приймаємо чужі символи – наш символ православ'я. Президентом буде Янукович, пройшовши через всі законні процедури".

Водночас, як стало відомо, голова Верховної Ради Криму Борис Дейч і голова Ради міністрів Криму Сергій Куніцин не взяли участь у роботі цього з'їзду.

Керівники Криму залишилися на своїх робочих місцях у Сімферополі. Від Криму участь у цьому з'їзді беруть депутати – члени кримського штабу Януковича.

Мер Севастополя Леонід Жунько також сказав, що "насамперед ми повинні подумати про те, як нам жити в спільному домі - Україні, як зберегти єдність держави".

На думку Жунька, "конфлікт повинні вирішувати політики шляхом переговорів і ухвалення прийнятного для всього українського народу рішення".

УНІАН, Інтерфакс-Україна, Українська правда


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування