Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕЛЬНИЧЕНКО ПИСАВ КУЧМУ ЗА ЙОГО НАКАЗОМ?

П'ятниця, 22 квітня 2005, 15:30
Кабінет президента Кучми писався на стаціонарну систему і з його відома.

Таку думку в інтерв’ю ВВС висловив голова комісії у справі Гонгадзе нардеп Григорій Омельченко.

"Колишній президент Кучма сам завів таку систему, що усі його розмови записувалися для його особистого користування", - зазначив він.

"Так от, записувалося це не на диктофон Toshiba під диваном, а на стаціонарну якісну апаратуру. Потім ці дані переводилися на комп’ютер, дещо знищувалось, дещо архівувалося", - розповів Омельченко.

"Мельниченко, в силу займаної посади, а він відповідав за інформаційно-технічну безпеку, здійснював подібні записи, у тому числі за наказом Леоніда Кучми. Тобто, окрім своїх пристроїв, він мав доступ і до цих записів. Отже, з-поміж чотирьох згаданих мною людей Мельниченко все ж таки мав найбільший доступ і був найактивнішим у записах розмов", - розповідає депутат.

За його словами, він зустрівся з людьми, які причетні до касетного скандалу, і серед них "є одна особа, яку не можна назвати організатором, але яка була, сказати б, координатором, підключившись ще на першій стадії прослуховування".

"Ми їм сказали, що з розумінням ставимося до того, що їм довелося певний час переховуватись. Але зараз їм немає чого боятися, і генпрокуратура готова підтвердити, що коли вони дадуть свідчення і докази того, що вони кажуть правду, їх буде звільнено від будь-якого можливого переслідування", - додав депутат.

Він також зауважив, що самі по собі аудіозаписи, отримані у несанкціонований спосіб, не можуть бути доказовою базою в суді, але "коли є конкретна особа, чи особи, які кажуть, що бачили і чули таке й таке, і на підтвердження своїх заяв можуть ще й додати записи, свідчення цих людей стають ключовими в суді".

Читайте також:

МАРЧУКА МОЖУТЬ ДОПИТАТИ НА ПРЕДМЕТ ПРОСЛУШКИ КУЧМИ

ПРОСЛУШКУ КУЧМИ ВЛАШТУВАВ МАРЧУК. У МЕЛЬНИЧЕНКА ЗАВЕЛИСЯ МІЛЬЙОНИ

Кучма не вірить, що його писали іноземці. Він підказав Мельниченку, що публікувати далі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування