Ющенко скористався "телефонним правом" і змусив Піскуна відпустити затриману?

Середа, 11 травня 2005, 16:19
Президент Ющенко телефоном наказав генпрокурору Святославу Піскуну звільнити арештованого за підозрою у здійсненні злочину.

Про це повідомляє сайт Обком.

4 травня 2005 року прокуратура Київської області затримала колишнього селищного голову Козина (Обухівський район Київської області) Валентину Горобець на 72 години.

6 травня суддя Печерського суду Києва винесла ухвалу про обрання для Горобець запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

9 травня родичі й наближені до Горобець особи в кількості близько 30 чоловік пікетували державну дачу президента Україні в Конча-Заспі.

"Пізно ввечері до них під'їхав президент, який у піднесеному настрої повертався зі святкового салюту. Пікетники розповіли йому про важку долю жінок, які перебувають у СІЗО, й благали відпустити Горобець", розповідає сайт.

"Розчулений Віктор Ющенко при них набрав телефон генпрокурора Піскуна, який у той час святкував перемогу над фашистами в колишній фашистській Італії. Ющенко попросив Піскуна звільнити Горобець з-під варти", відзначається в інформації сайту.

Також, за інформацією "Обкому", терміново вночі був знайдений слідчий прокуратури, який змінив Горобець запобіжний захід, - і вранці її відпустили.

Раніше Ющенко заявляв, що ніколи не буде використовувати "телефонне право".

Скандал навколо Валентини Горобець тягнеться більше року. Під час виборчої кампанії депутати "Нашої України" захищали сільську голову Козина. За їх словами, на Горобець чинили тиск через правоохоронні органи, оскільки вона відмовлялася продавати землю за заниженими цінами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування