Тарута дав грошей на ідею Ющенка. Про Ахметова не відомо

Вівторок, 31 травня 2005, 15:07
На реконструкцію гетьманського палацу в Батурині, до чого закликав президент Віктор Ющенко, уже починають надходити кошти.

"У створений для цього фонд перерахували гроші Омельченко, Шпиг, Тарута...", - повідомив "Українській правді" керівник Держуправління справами Ігор Тарасюк.

Як відомо, Омельченко є мером Києва, Шпиг – екс-керівником банку "Аваль", Тарута – керівником "Індустріального союзу Донбасу". Тарасюк уточнив, що Омельченко перерахував не власні кошти, а Києва.

Тарасюк, який є власником компанії "Наша Ряба", сказав, що й він перерахував на ці потреби 1 мільйон гривень.

На питання, хто ще входить до цього фонду з реконструкції Батуринського палацу, Тарасюк згадав прізвище Рената Ахметова, однак він не знає, чи надходили від нього якісь кошти.

Керівник ДУС також сказав, що на своїй посаді хоче реалізувати три великих проекти – реконструювати Маріїнський палац, створити музей у "Арсеналі" та збудувати "бізнес-сіті" на території, що межує з "Експоцентром" на Теремках.

Тарасюк сказав, що для Арсеналу і "бізнес-сіті" хоче залучити архітекторів зі світовим ім'ям.

"У червні президент Ющенко відкриватиме дні України в Японії, і ми хочемо там провести презентацію концепції "бізнес-сіті", - сказав Тарасюк. "Ми хочемо, щоб це був проект світового рівня".

На питання, чи буде він запрошувати, наприклад, відомого архітектора Нормана Фостера, який брав участь у реконструкції німецького Бундестагу, Тарасюк відповів ствердно.

"Українська правда"

Читайте також:

В лікарню Кучми пускатимуть всіх, а Ющенко їде на його дачу


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування