Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН ВІДПРАВЛЯЄ СПРАВУ КОЛЕСНИКОВА ДО СУДУ. Йому світить 12 років

Вівторок, 31 травня 2005, 16:39
Генпрокуратура завершила досудове слідство у кримінальній справі обвинувачення голови Донецької облради Бориса Колесникова.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури у вівторок.

Колесникову пред’явлено обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу України.

За частиною 4 статті 189 КК України він звинувачується у вимагання передачі права на майно, повторно, за попередньою змовою групою осіб, з використанням свого службового становища, з погрозою вбивством, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах.

За частиною 2 статті 364 КК України його звинувачують у зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки.

Якщо вину Колесникова буде доведено в суді, то за першим епізодом його чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна, а за другим - позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Згідно з повідомленням прес-служби Генпрокуратури, "кримінальна справа буде направлена до суду для розгляду по суті після ознайомлення обвинуваченого та його захисника з матеріалами справи".

Як відомо, раніше прес-служба Донецької облради повідомляла про те, що "прокуратура офіційно підтвердила, що Колесников не винен по одному з епізодів", на що у понеділок Генпрокуратура заявила, що в кримінальній справі Колесникова залишилися ті ж обвинувачення, що були раніше.

Проте прес-служба Донецької облради продовжує наполягати на тому, що "26 травня з Колесникова зняте обвинувачення по одному з епізодів на підставі відмови Пенчуку в порушенні кримінальної справи за здирництво грошей".


"Українська правда"

Читайте також:

Колесников написав Піскуну про те, що справу на нього не порушували

Піскун залишив Колесникову всі обвинувачення. Донецька облрада помилилася?


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування