Сацюк за кордоном і "шурує бруд" в Інтернет

Вівторок, 19 липня 2005, 17:40
Голова Служби безпеки України Олександр Турчинов заявляє, що колишній перший заступник голови СБУ Володимир Сацюк знаходиться за кордоном, і СБУ вживає заходів щодо його затримання.

Про це Турчинов повідомив в ексклюзивному інтерв'ю УНІАН.

Так, на запитання "Чи знайдений генерал СБУ Володимир Сацюк, чи дає свідчення?", глава СБУ відповів: "Ні. За нашими даними, він знаходиться за межами країни. У нас є реальні припущення, де він знаходиться, і ми вживаємо заходів щодо його затримання".

Раніше Турчинов казав, що в СБУ немає відомостей, що Сацюк перетинав державний кордон.

При цьому, відповідаючи на запитання, "В якому суді і коли розглядатиметься позов Сацюка до вас особисто, про подачу якого повідомляли ЗМІ?", Турчинов заявив, що не знає, про який позов іде мова.

"Повісток у суд я не отримував. Він намагався останнім часом замітати сліди своїх злочинів і лити бруд на Службу. Крім того, він використовує кілька анонімних сайтів, які періодично викидають дезінформацію. Але в нас немає часу звертати увагу на такі речі. Провокації і брехня йому не допоможуть уникнути правосуддя", - заявив Турчинов.

Як відомо, головним слідчим управлінням Генпрокуратури порушена кримінальна справа стосовно колишнього першого заступника голови СБУ Сацюка за частиною 3 статті 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), частини 2 статті 366 (службова підробка, що спричинила тяжкі наслідки) і частини 3 статті 358 (використання явно підробленого документа) Кримінального кодексу України.

15 червня голова СБУ Турчинов повідомив, що Сацюка офіційно оголошено в розшук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування