ГРИЦЕНКО ПРОСИТЬ ПОРОШЕНКА НЕ ЛІЗТИ З РЕФОРМАМИ У ВІЙСЬКОВУ СФЕРУ

П'ятниця, 5 серпня 2005, 12:46

Міністр оборони Анатолій Гриценко закликає секретаря Радбезу Петра Порошенка утриматися від необдуманих, некоректних заяв у сфері військового будівництва, що можуть спричинити негативні наслідки для іміджу держави.

Так він прокоментував висловлювання Порошенка про те, що Військова доктрина і Стратегія реформування Збройних сил "не в повному обсязі" враховують перспективу вступу України до НАТО і зниження рівня зовнішньої військової загрози.

"Я б рекомендував Петру Олексійовичу утримуватися від легковагих коментарів з ключових питань військового будівництва і військової політики держави", - заявив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, раніше Порошенко заявив, що він виступає за кардинальну реформу системи національної безпеки через реформу правоохоронних органів і спецслужб, у зв'язку зі зміною характеру загроз.

Гриценко назвав цей висновок "некоректним, таким, що не відповідає дійсності".

"Заявляю цілком відповідально: розроблені Міністерством оборони головний документ по реформуванню армії, зміни у Військову доктрину України, прийняті практичні рішення абсолютно адекватно враховують і зниження рівня зовнішньої військової загрози, і курс України на вступ у НАТО", - сказав він.

Гриценко нагадав, що саме в цьому контексті приймалися "цілком логічні і продумані рішення" міністрами оборони Володимиром Шкидченко й Олександром Кузьмуком, і з урахуванням цих факторів під керівництвом міністра оборони Євгена Марчука було розроблено концептуальний документ "Стратегічний оборонний бюлетень України".

"Саме на цій основі базується і проект Державної програми розвитку збройних сил на 2006-2011 роки, розроблений під моїм керівництвом", - уточнив він, додавши, що проект розробленого документа було передано і секретарю РНБО.

"Порошенку варто більш уважно вивчити раніше прийняті і затверджені президентом, Верховною Радою, Кабінетом міністрів керівні документи у військовій сфері, а також знайти час і особисто ознайомитися з проектом Держпрограми розвитку Збройних сил, не покладаючись на думку некомпетентних помічників", - вважає міністр.

Гриценко особливо звернув увагу на той факт, що публічні заяви високопосадовця, яким є Порошенко, привертають увагу політиків, експертів, журналістів, як в Україні, так і за її межами.

"Кожне його слово має бути глибоко продуманим і відповідальним, щоб не заподіяти шкоди іміджу нашої держави. Думаю, що ні в кого немає сумнівів у тому, що Петро Олексійович має високий професійний рівень... у питаннях економіки, бюджетного процесу, приватизації, а також кадрової політики в правоохоронних і судових органах".

Однак, на думку Гриценка, "у військовій сфері в секретаря РНБО немає ні базово-теоретичної підготовки, ні відповідного практичного досвіду".

"Займаючись питаннями військової безпеки і військового будівництва протягом останніх 13 років і відслідковуючи публікації в цій сфері, як у вітчизняних, так і закордонних, виданнях смію стверджувати, що військовий експерт на прізвище Порошенко в них не значиться", - підкреслив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News