Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТУРЧИНОВ КАЖЕ, ЩО ПОРОШЕНКО САМ ЗАГРОЖУЄ НАЦБЕЗПЕЦІ

Субота, 6 серпня 2005, 10:43

СБУ виражає здивування з приводу висловлювань секретаря ради нацбезпеки Петра Порошенка, що силові структури країни й спецслужби подекуди самі створюють загрозу національній безпеці.

Служба безпеки України розцінює висловлювання Порошенка як "некоректні, поспішні й необдумані", - говориться в переданому в "Інтерфакс-Україна" повідомленні прес-служби СБУ.

Також, на думку СБУ, слова секретаря РНБО входять у протиріччя з діями президента України, який лише місяць тому підтримав нову концепцію й підписав указ про реформування СБУ.

У Службі безпеки відзначають, що шкоду національній безпеці й консолідації органів влади можуть принести саме подібні висловлювання.

"На нашу думку, "створюють загрозу національній безпеці" не правоохоронці, а саме подібні заяви з вуст секретаря РНБО" - відзначає прес-служба.

"Адже вони позбавлені конструктивізму, бажання консолідації, спрямовані на внесення розколу у владні інститути й можуть спричинити негативні наслідки для іміджу України у світі. Такі легковажні заяви можуть свідчити ще й про некомпетентність і непрофесіоналізм", - говориться в повідомленні.

СБУ закликає відповідальних представників влади відмовитися від самореклами, особливо коли вона шкодить інтересам держави.

"До того ж високопоставлені чини не повинні плутати загрози національній безпеці України з загрозами власним інтересам", - говориться в повідомленні прес-центру.

У зв'язку з цим СБУ направила офіційний запит на адресу секретаря РНБО з вимогою вказати конкретні факти діяльності "правоохоронних органів і спецслужб України", які "створюють загрозу національній безпеці".

Раніше прес-служба РНБО поширила коментар Порошенка про необхідність кардинальної реформи правоохоронних органів і спецслужб.

"Зараз же ні СБУ, ні МВС, ні органи прокуратури, ні інші правоохоронні органи й спецслужби України у своєму нереформованому, фактично радянському, стані не здатні протистояти новим загрозам. Більше того, вони подекуди самі створюють загрозу національній безпеці", - зокрема стверджував він.

З критикою висловлювань Порошенка вже виступили міністр оборони Анатолій Гриценко та Генпрокуратура.

"Українська правда"

Читайте також:

СИЛОВІ СТРУКТУРИ подекуди "СТВОРЮЮТЬ ЗАГРОЗУ НАЦІОНАЛЬНІЙ БЕЗПЕЦІ" – Порошенко

ГРИЦЕНКО ПРОСИТЬ ПОРОШЕНКА НЕ ЛІЗТИ З РЕФОРМАМИ У ВІЙСЬКОВУ СФЕРУ

Піскун образився на Порошенка, бо не загрожує національній безпеці

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування