ТИМОШЕНКО ЧЕКАЄ ЗА "КРИВОРІЖСТАЛЬ" НЕ МЕНШЕ 15 МЛРД. Гроші з офшорів заборонено

Середа, 10 серпня 2005, 18:13

Прем’єр Юлія Тимошенко вважає, що ціна "Криворіжсталі" може перевищити 15 мільярдів гривень.

"Це далеко не потолок", - сказала Тимошенко на прес-конференції в середу на питання, чи може "Криворіжсталь" коштувати 15 млрд. грн.

Тимошенко повідомила, що уряд зібрався не у середу, як зазвичай, а у вівторок, щоб згідно з графіком прийняти розпорядження про умови проведення конкурсу по "Криворіжсталі".

За словами Тимошенко, початкова ціна "Криворіжсталі" затверджена в 10 мільярдів гривень.

"Я переконана, що реальна ціна буде значно вище, ніж стартова ціна. Буде проводитися відкритий аукціон з кроком в 1%, і ми всі будемо спостерігати, як буде складатися ринкова ціна "Криворіжсталі", - запевнила Тимошенко.

Вона сказала, що до конкурсу допускатимуть "як національні, так і інтернаціональні інвестори – єдиною умовою буде, щоб це були промислові інвестори (...) які не менше трьох років мали економічну діяльність в галузі чорної металургії".

"Не можуть брати участі в конкурсі компанії, які зареєстровані в офшорних зонах або пов’язані з офшорними зонами відносинами контролю. А також компанії, що діють за дорученнями офшорних компаній", - сказала Тимошенко.

"Тобто тіньовий капітал буде з інвестиційного процесу виключений", - додала вона.

Тимошенко сказала, що учасники конкурсу мають внести 10% від початкової вартості (тобто 1 млрд. грн.) на рахунок Фонду держмайна.

За словами прем’єра, умови конкурсу передбачають, що "номенклатура продукції Криворіжсталі мусить зберігатися за умови її конкурентності".

"Всі умови модернізації передбачають, що протягом 5 років "Криворіжсталь" мусить бути найсучаснішим підприємством єврозони", - додала Тимошенко.

"Окремий блок – соціальне питання колективу. Враховані майже всі пропозиції, які надавалися профспілками "Криворіжсталі", - сказала Тимошенко.

Так, буде неможливо проводити звільнення працівників протягом 5 років, і новий власник буде зобов’язаний утримувати соціальну сферу – санаторії, гуртожитки, щорічні заходи з оздоровлення працівників "Криворіжсталі".

"Консультації з інвесторами на цю тему також проводилися, і вони визнають соціальні умови важливими", - додала Тимошенко.

Однак при цьому, сказала Тимошенко, на нового власника Криворіжсталі не покладаються інвестиційні зобов’язання.

"Цього немає в умовах, жодної цифри. Якщо продається такий цілісний майновий комплекс, то навіть заборонено законом встановлювати обсяги інвестицій, які мають бути вкладені", - сказала Тимошенко.

"Це неправильно, коли інвестору задавали – тут внесіть шість мільйонів, тут десять. Ми задали тільки концепцію розвитку", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування