Кінах не дасть робити з гривні рятувальний круг

П'ятниця, 12 серпня 2005, 16:13

Анатолій Кінах виступає категорично проти повторення експерименту з одномоментною грубою ревальвацією гривні.

Про це перший віце-прем'єр-міністр повідомив журналістам, коментуючи ситуацію на міжбанківському ринку.

Кінах підкреслив, що уряд цю ситуацію ще не розглядав, і він висловлює свою особисту позицію з даного питання.

Перший віце-прем'єр нагадав, що ревальвація гривні негативно позначається на конкурентноздатності українського експорту, що складає 60% ВВП.

За його словами, найбільш відчутним є удар по таких галузях як металургія і хімічна продукція, беручи до уваги несприятливу кон'юнктуру на світових ринках.

Кінах відзначив, що протидія інфляції, безумовно, необхідна. При 6,7% інфляції за 7 місяців річний прогноз у 9,8% виконати, за його словами, буде дуже складно.

"Але протидія інфляції не може бути тільки на підставі маніпуляції на валютному ринку", - підкреслив він.

Кінах відзначив, що протидія інфляції - це комплексне завдання, що містить у собі зважену валютно-курсову політику, насичення споживчого ринку, чітку роботу з взаємодії з природними монополіями, ефективну ринкову політику регулювання цін і тарифів, питання енергозбереження і підвищення конкурентноздатності економіки.

За словами Кінаха, у виконанні цього комплексного завдання повинні бути задіяні усі: "і погоджена політика Кабінету Міністрів, і Національного банку, і своєчасні рішення парламенту, і послідовна робота з модернізації, технічного і технологічного відновлення нашої економіки... і тоді буде результат".

Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування